Firmalar faizleri indirdi!
Temmuz ayı konut satış verilerine göre, geçen ay konut alıcılarının banka kredisi kullanımı düşerken, senetli satışların oranı arttı. Satışlarını sürdürmek isteyen pek çok firma da faizleri düşürdüğü ve bazı vadeli seçeneklerde sıfırladığı kampanyalara ağırlık verdi. Yılın başında 0.85 bandından başlayan faiz oranlarıyla konut almaya yönelenler, mart ayında 0.88 bandına güvenerek satın almayı hızlandırdı. Mayısta faiz oranları 0.90’ın üzerini gördü fakat asıl kredi faiz oranlarındaki artış haziran ortasından itibaren kendini hissettirerek, 1.20’lere kadar dayandı.

‘Bayram’ yaptırıyor
‘Serinleten kampanya’ sloganı ile faiz oranlarını yüzde 0.25’e indiren Teknik Yapı, bu kapsamda yaptığı faiz uygulamasını Kurban Bayramı’na kadar uzatma kararı aldı. Uluslararası para piyasalarındaki dalgalanma, döviz kurlarındaki artış ve erken seçim nedeniyle tekrar artmaya başlayan faiz oranlarının konut alıcılarını endişelendirdiğini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Teknik Yapı’nın bu belirsiz dönemde net adım atmaya karar verdiğini söyledi. Teknik Yapı; Evora İstanbul, Metropark ve Concord İstanbul projelerinde yer alan daireler için ‘düşük faiz’, ‘peşinat öteleme’ ve ‘indirim’ fırsatlarından oluşan üçlü bir avantaj paketi de sunuyor.

DKY İnşaat 60 ay vadeli satışlarında faizi sıfırladı. DKY Kartal için 60 ay 0 faiz, 10 bin lira peşinat ve yüzde 12 peşin indirimi uygulanıyor. Lokum Evler için, 60 ay ‘0’ faiz imkanının yanında peşin ödemede yüzde 15 indirim, kişiye özel esnek ödeme planı yapılıyor.
Tatar Yapı’nın İstanbul Finans Merkezi bölgesinde inşaatına devam ettiği LoftUp/7.60 projesinde, yüzde 50 peşinatla 48 aya kadar vade farksız satışlar devam ediyor.

Çeşit çeşit kampanya var
Konut kredisi faizlerini düşüren firmaların sunduğu fırsatlar ise çeşit çeşit. Hem vade seçenekleri, hem de belirledikleri faiz oranları oldukça geniş yelpazede. fikirtepe’de İstanbul 216 projesini sürdüren Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, proje için 30 ay yüzde 0 faiz ve 60 aya kadar da yüzde 0.80 oranındaki faiz uygulamasını devam ettirdiklerini dile getirdi.

Dumankaya İnşaat ise ay sonuna kadar dumankaya.com sitesi üzerinden Ritim İstanbul, hi-fit ve Flex Office projelerinde geçerli olmak üzere hayata geçirilen kampanyada 60 ay yüzde 0.40, 120 ay yüzde 0.74 faiz, sıfır peşinat, dosya masrafsız ve faizsiz 40 aya varan sabit taksit imkânları sunuyor.
İhlas Yapı,Ispartakule’de inşaatına devam ettiği Bizim Evler 7 projesinde 120 aya kadar banka kredili ödeme planlarına ek olarak yüzde 50’si peşin, kalanı 20 aya vade farksız ödeme imkanı sunuyor.

Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı’nın yatırımlarıyla Başakşehir’de hayata geçirilen Vadişehir’de ise 24 aya kadar vade farksız taksitlendirme imkanı sunuluyor. 120 aya kredi kullanılabilen projede yüzde 25 peşinatla 24 aya kadar vade farksız konut sahibi olmak da mümkün.  

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181