"Fırsatı iyi kullanmak gerek"!
Emlak Konut GYO ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) öncülüğünde çok sayıda inşaat firmasının konut kredilerinde ilk peşinatı yüzde 25'ten yüzde 20'ye çekerek faizlerde indirime gitmesinin ardından başlayan kampanyalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da faizlerde indirim yapılması çağrıları karşısında bankaların kredileri yüzde 1'in altına çekmesi de emlak sektörünü canlandırdı. Konuyla ilgili konuşan İzmir emlak sektörünün temsilcileri fazilerin inmeye başlamasıyla birlikte talebin yeniden canlandığını belirterek, talebin daha fazla artmadan ev almak isteyenlerin elini çabuk tutmaları gerektiğini vurguladı.

“FIRSATI İYİ KULLANMAK GEREK”
İnşaat firmalarının uyguladığı kampanyaların tüketiciye çok güzel seçenekler sunduğunu kaydeden First Class Trust Union Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, emlak almak isteyenler açısından en doğru zamanın şimdi olduğunu söyledi.

15 Eylül'den itibaren talebin had safhaya çıkacağının da altını çizen Okay, ev almak isteyenlerin piyasalara güvenmesi gerektiğini ve daha fazla beklememelerini tavsiye etti. Firmaların agresif satış politikasıyla kendi sermayelerinden kredi faiz oranlarındaki yüksek meblağları karşıladıklarını dile getiren Gülçin Okay, “Talep yükseldikçe firmalar da kampanyalarını azaltmaya başlayacaktır. Yüksek talep sonuçta fiyatların da artmasına neden olacağı için, talep düşükken ve çok sayıda cazip kampanya mevcutken fırsatı iyi kullanmak gerekiyor. Türkiye'de emlak her zaman en iyi yatırım aracı olagelmiştir ve bundan sonraki dönemde de bu özelliğini koruyacak. Devletimiz de uyguladığı politikalarla ekonomiyi doğru yönetiyor” diye konuştu.

“SEKTÖRDE UMUT VAR”
Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı ise bankaların kredi faizlerinde indirime gitmesinin sektörde olumlu bir hava estirdiğini, ancak faiz indirimlerinin henüz yeterli olmadığını açıkladı.

İnşaat firmalarının kampanyalarının ve konut kredi faizlerinin düşüş ivmesine girmesinin sektörde bir bahar havası estirdiğini ifade eden Kalı şunları söyledi: “Türkiye 15 Temmuz gecesi olağanüstü bir durum yaşadı. Ancak 15 Temmuz'dan önce bir faiz indirim beklentisi vardı. 15 Temmuz gecesinin ardından özellikle Cumhurbaşkanımızın da açıklamaları ve girişimleri sonucu faiz oranlarında bankalar nezdinde düşüş başladı. Buna inşaat firmaları da destek verince faizler yüzde 0.7'lere kadar geriledi.”

İnsanların son olarak olağanüstü halin ne kadar süreceği konusunda endişeleri olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, “Bu da aslında devletimizin kendi bünyesinde kendine yönelik aldığı bir karar. İnsanlar yeniden satış ofislerine gelmeye ve projeleri gezmeye başladı. Birbuçuk yıldır yaşanan gelişmelerden dolayı sektörde bir durgunluk vardı. Devletimiz durgunluğun son bulması ve yeniden normale dönülmesine yönelik çok olumlu adımlar attı. Sektörde bir umut var. Projeler devam ediyor. Umarız önümüzdeki dönem çok daha iyi olacak” ifadesini kullandı.

 Medya Ege 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181