'Fiyatlar yükselmeden evinizi alın'!
Ziraat Bankası'nın düşük vadede konut kredisi faizini yüzde 0.82'ye kadar düşürmesinin ardından diğer bankaların da arka arkaya faiz indirimine gitmesi inşaat sektörünü heyecanlandırdı. Bu gelişmeyle, inşaat sektörünün canlanması, üst üste yaşanan krizler ve yüksek faizler nedeniyle artmayan konut fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, ev almak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu. Bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesiyle birlikte inşaat sektörünün hareketleneceğine ve fiyatların artacağına dikkat çeken Akbıyık, ev almak isteyenlerin konut fiyatları yükselmeden alması gerektiğini söyledi.

"FAİZLER DÜŞÜNCE DAİRE FİYATLARI YÜKSELİYOR"
Daha önceden yüzde 1 seviyesinin üzerinde olan konut kredisi faizlerinin yüzde 0.70 seviyesine kadar düşebileceğine dikkat çeken Akbıyık, "Faizlerin yüzde 0.70'lere kadar düşeceği konuşuluyor. Faizlerin bu seviyelere kadar düşmesiyle inşaat sektöründe çok büyük hareketlilik olacak. Bu hareketlilikle birlikte daire fiyatları da yükselecek. Çünkü, faizler düşünce daire fiyatları yükseliyor" dedi.

"FİYATLAR YÜKSELMEDEN EVİNİZİ ALIN"
Uzun zamandır elinde konut fazlalığı olan müteahhitlerin satmak için bankaların faizlerini düşürmesini beklediklerini belirten Akbıyık, "şuan da daire fiyatları oturdu. Düşük durumda. Bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde fiyatlar yükselecek. Faiz düşerken daire fiyatları yükselmeden bu arada herkesin evini alması lazım. Bu günde akıllı kiracı ev alır. Gün bugün." diye konuştu.

Yusuf Katrağ / Antalya Son Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181