'Folkart ile İzmir'e yapılan yatırımlar artacak!'
Kente değer katacak projelere karşı çıkan anlayışın aşıldığını söyleyen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Kimse iş yapmak isteyenin önüne geçemeyecek, geçmeyecek" dedi.

İzmir'de açılan davalarla birçok dev projenin durmasına neden olan "istemezükçü lobisi'yle ilgili kentin dev şirketlerinden Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'tan çarpıcı bir açıklama geldi. Sancak, yatırımcılar arasında İzmir'e yatırım yapılamaz diye bir algı olduğunu ancak Folkart'ın yaptığı işlerle bu algının yavaş yavaş kırıldığını belirtti.

'Gaza basılmalı'
İstanbul ve Ankara'ya göre istemezükçü anlayışın İzmir'de biraz daha fazla olduğunu dile getiren Sancak, "Ama artık şehir onları aşıyor. Bu anlayışın modası bitti, inandırıcılığı kalmadı. Artık kimse onlara prim vermiyor. Onların dönemi bitti. Kimse iş yapmak isteyenin önüne geçemeyecek, geçmeyecek" diye konuştu. İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının da istenilen seviyede olmadığına değinen Sancak, "Şu anda gaza basılması gerekiyor, çünkü ciddi bir sorun var. İnsanların hayatı tehlikede. İzmir için yerel yönetim ile hükümetin biraz daha koordineli çalışması ve sonuç alıcı işler yapmaları gerekiyor" dedi.

'Şehir onları aşıyor'
Kente katma değer sağlayacak projelere karşı çıkan istemezükçü anlayışın artık aşıldığını ifade eden Sancak, "Bu bütün şehirlerde var aslında. İstanbul'da da, Ankara'da da var ama İzmir'de biraz daha fazla var. Ama artık şehir onları aşıyor. İstemezükçülerin artık modası bitti, inandırıcılığı kalmadı. İletişim çağındayız. İnsanlar çok daha rahat doğruyu yanlışı ayırt edebilecek bilgiye ulaşabiliyor. Artık kimse onlara prim vermiyor. Onların dönemi bitti. Kimse iş yapmak isteyenin önüne geçemeyecek, geçmeyecek" diye konuştu. "

'En büyük örnek biziz'
Yatırımcılar arasında bugüne kadar İzmir'de yatırım yapılamaz şeklinde bir algı olduğunu ifade eden Sancak, "Bu algı yavaş yavaş kırılıyor. Biz büyük firmaların hepsiyle aşağı yukarı görüştük. Kendileri geldiler bizden de fikir aldılar. Biz hep bunu söyledik, 'gelecek İzmir'de'. İzmir'e yatırım yapın, korkmayın en büyük örneği biziz. Türkiye'nin parlayan yıldızı şeklinde devam ediyor Folkart'ın yaptığı işler. Bu da şehrin yatırım yapılabilir olduğu anlamına geliyor. Biz insanları, yatırımcıları bu konuda ikna etmeye çalışıyoruz. İzmir'de yatırım da yapılır, yaptığınız kaliteli işler arz edildiği zaman talep de görür ve sonuç alınır" dedi.

'315 bin konut dönüşüm bekliyor'
1 milyon 100 bin civarında konutun bulunduğu İzmir'de 315 bin konutun kentsel dönüşüm beklediğine dikkat çeken Sancak, "315 bini yıkılacak, yerine 700 bin tane yapılacak. Gelecek 20-30 yılda İzmir'de kentsel dönüşümle ilgili ciddi bir süreç ve çok iş var. Biz de bu alanda en önemli aktörlerden olmak istiyoruz, olacağız da. Kentsel dönüşüm İzmir'de istenilen hızda mıdır, tabii ki değil. Şu anda gaza basılması gerekiyor çünkü ciddi bir sorun var. İnsanların hayatı tehlikede. Büyük bir deprem olduğu zaman çok sayıda insanımız ölecek. Bir kere bundan önemli hiçbir şey olamaz, bundan daha acil bir konu olamaz. Her şeyden daha önemli olan can güvenliği. Bu konuda İzmir için yerel yönetim ile hükümetin biraz daha koordineli çalışması ve sonuç alıcı işler yapmaları gerekiyor" dedi.

Metin BURMALI/Yeni Asır Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181