Fortis Sinanlı Kadıköy'e 'En İyi Karma Kullanım Projesi' ödülü!
Sinanlı Yapı ile İDK Yiğit Group'un beraber geliştirdiği Fortis Sinanlı Kadıköy projesi, Avrupa'nın prestijli gayrimenkul ödüllerinden The European Property Awards'te, "En İyi Karma Kullanım Projesi" ödülüne layık görüldü. Ödül gecesi öncesi projenin lansman toplantısını gerçekleştiren Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı ile Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, hem Fortis Sinanlı Kadıköy hem de Fikirtepe'de devam eden dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fikirtepe'de 30 bin metrekare ile tek ada bazında en büyük alanda projeyi hazırladıklarını söyleyen Reşit Sinanlı, adadaki 649 malikle yüzde 100 anlaşma sağladıklarını bildirdi. Sinanlı, projenin yüzde 57'sinin maliklere teslim edileceğini, yüzde 43'ünü ise kendilerinin satacağını açıkladı. Kasım ayında projenin temelinin atılacağını belirten Sinanlı, 500'e yakın ön talep aldıklarını, satışa çıkıldığında bunun yüzde 50'sinin gerçek satışa dönüşmesini beklediklerini kaydetti. Resmi satışları 15 gün içinde başlayacak projenin Mart 2019'da tamamlanması planlanıyor. Daire fiyatları ise 385 bin TL ile 2 milyon TL arasında değişecek.

Yeni ulaşım projelerine yakın
Ali Konya'nın konsept mimarı olduğu projenin, Türk aile yapısına ve komşuluk ilişkilerine göre tasarlandığını dile getiren Sinanlı, "Dairelerimizde, yeni diğer projelerden farklı olarak tavan yüksekliğini 2.85 olarak belirledik. Çünkü Türk kadınları özellikle basık tavanı sevmiyor. Projedeki 2+1 dairelerde bile 2 banyo bulunuyor. Bir katta en fazla 7 daire var. Lokasyon olarak çok avantajlı bir konumdayız" diye konuştu. Projenin detayları hakkında bilgi veren Önder Yiğit de şu ifadeleri kulladi:

"5 bloktan oluşan projede 1033 daire, 96 home ofis, 17 bin metrekare de ticari alan bulunuyor. 4 katlı otoparkın bulunduğu projenin toplam kapalı inşaat alanı ise 162 bin metrekare." Projenin ulaşım avantajına da değinen Yiğit, Havaray projesinin hemen yakınlarından geçeceğini, metro ve metrobüs bağlantılarının da yine projenin yanında bulunacağına dikkat çekti. Sinanlı ayrıca Avrasya Tüneli çıkışının da projeye 3 dakika uzaklıkta olacağına değindi.

İki ortak Londra'da proje geliştirmeyi planlıyor
Sinanlı Grup ve İDK Yiğit Group, Diyarbakır'ın önde gelen iki aile şirketi. 25 yıl önce iki şirket bir işbirliği yapmış, sonrasında ise Fortis Sinanlı Kadıköy projesiyle yeniden işbirliği kararı almış. İki ortak İstanbul'da Etiler Belediye Sitesi'ne yapılacak kentsel dönüşümde de ortaklık geliştirdi. Bu projede de iddialı olduklarını söyleyen Sinanlı, projeyi hayata geçirmeleri halinde 1.5 milyar dolarlık bir işe imza atmış olacaklarını ifade etti. Sinanlı ayrıca Fortis Sinanlı Kadıköy projesi satışa çıktıktan sonra Fikirtepe'de bir iki adaya daha bakabileceklerini sözlerine ekledi. İki ortak ayrıca Londra'da da birlikte proje geliştirmek istediklerini söyledi.

"Gayrimenkuldeki büyüme hızı en az 20 yıl böyle devam eder"
Gayrimenkuldeki yatırım hızınınen az 20 yıl bu şekilde devam edeceğini söyleyen Reşit Sinanlı, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden hemen bir gün sonra Fikirtepe'deki projelerine ön talep aldıklarını, bunun da sektördeki potansiyele iyi bir örnek olduğunu dile getirdi.

Merve Yiğitcan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181