Fuzul Grup 2017'de 2 milyar lira yatırım yapacak!
İstanbul Başakşehir'de Vadi Yaka ve Olimpa Park projelerini hayata geçiren Fuzul Grup, Başakşehir'de yeni bir karma projeye hazırlanıyor. Toplam 330 bin 476 metrekare üzerinde inşa edilecek 3. İstanbul projesi bin 500 konut ve ticari alandan oluşuyor. Fuzul Yapı'nın ilk kentsel dönüşüm projesi ise Gaziosmanpaşa'da hayata geçecek.

Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) 350 milyon TL karşılığında alman arsada 600 konut yer alacak. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Başakşehir ve Gaziosmanpaşa'da gerçekleşecek projelerinin toplam yatırım bedellerinin yaklaşık 2 milyar lira olduğunu kaydederek, 2 projede toplam 2 bine yakın yeni konut geliştireceklerini ifade etti. Akbal bölgede arsa geliştirmeye devam edeceklerini ekleyerek, Gaziosmanpaşa'daki projeden sonra yine aynı bölgede ya da Kağıthane'de yeni bir proje geliştirmek istediklerini dile getirdi. 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal ise Fuzul Yapı olarak yabancı yatırımcıları Başakşehir bölgesine getirdiklerini ifade ederek, "Biz Başakşehir bölgesine, 700 milyon TL'lik yabancı sermayenin gelmesini sağladık. Özellikle Suudi Arabistanlı, Bahreynli grupların bölgeye yatırım yapmasına öncü olduk. Bu rakamı 5 yıl içerisinde daha yukarılara çıkaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

'Tanıtım timi kurulmalı'
İstanbul'un henüz hak ettiği değeri bulamadığını belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, "Dünyadaki emsallerine baktığımızda değeri onda bire düşüyor. Yabancıya satışın artırılması için devlet öncülüğünde bir inşaat tanıtım timi kurulması gerekiyor. Eğer yabancı karşısında kamu kurumundan birini görürse bu resim daha etkili olabilir" dedi.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181