Fuzulev ile ev sahibi olma fırsatı!
Fuzulev Ege Bölge Müdürü Süleyman Sezer, Yenigün TV'nin konuğu oldu ve Fuzulev Sistemleri hakkında bilgi verdi. Sistemin temelinde yardımlaşma olduğunu, ev almak için biraraya gelerek grup oluşturan kişilerin, birbirlerine destek olarak faizsiz, vade farksız ev sahibi olmasını sağladığını belirten Sezer, "Fuzulev, ev sahibi olmak isteyen ancak, ödeme güçlüğü çeken veya banka faizine bulaşmak istemeyen bireyleri ev sahibi yapmayı amaçlamıştır. Fuzulev bayanların altın günü mantığı ile yardımlaşma, dayanışma halinde grupları biraraya getirerek on binlerce aileyi otomobil ve ev sahibi yapmıştır. Bu sistem toplumumuzda var olan dayanışma ve destek kültüründen esinlenmiştir" dedi.

Fuzulev sistemi nedir?
1992 yılında Fuzul Otomotiv olarak başladık. O zamanlar araba ihtiyacı ev ihtiyacından daha fazla olduğu için otomotiv olarak başladık, insanların imece sistemiyle araç sahibi olmasına yönelik bir sistem oluşmuştu. Altın gününe benzeyen bir sistemimiz var. 10 sene Fuzul Otomotiv olarak sürdürüldükten sonra FUZULEV sistemine dönüş yapıldı. Türkiye'de 24'ün üzerinde şubemiz var. izmir şubemiz 6 ay önce açıldı. İzmir şubemiz aracılığı ile bütün Ege Bölgesi'ne hizmet sağlıyoruz. Bu sistem Türkiye'de ilk olarak bizim tarafımızdan uygulanmıştır. Böyle bir sistemi Türkiye'de yapan tek kurum da biziz.

Ev almak için beklemeyin
Fuzulev sistemi ile nasıl ev sahibi olunur?
Bize gelen bir kişi kaç liralık ev sahibi olmak istiyorsa onu belirliyoruz. ikinci olarak ise aylık ödemesine bakıyoruz. 120 aya kadar olan faizsiz taksit seçeneklerinden biri seçilir. Kişinin elinde peşinatı varsa miktarı belirlenir. Tarafımızdan evin teslim tarihi belirlenir. Teslim tarihi geldiğinde ise müşteri istediği evi kendisi seçerek alabilir. Bu sistem ile isteyen herkes ev sahibi olabilir. Ev almak için uzun süreler bekleme durumu yoktur. Bunun için değişen şartlara göre değişik maksimum bekleme süreleri vardır. Çekiliş sistemi noter huzurunda ve numaralandırılmış topların müşteriler tarafından çekilmesiyle yapılıyor.

Faizsiz seçenekler
Fuzulev sistemi ile ev almanın avantajları nelerdir?

En önemli avantajı faizsiz seçenekler sunmasıdır. Taksit sayısını müşteri belirler. Müşteri aynı zamanda almak istediği evi de kendisi belirler. Sistem sayesinde taksit sayısında, taksit tutarlarında ve alacakları evin değerinde değişiklik yapabilirler. Müşteri sıkıntılı bir dönemde ise taksit dondurma seçeneği uygulanır. Evi almaktan vazgeçen müşterinin hizmet bedeli dışında ödediği tüm tutar iade edilir. Bu sistem ile alınan ev, borçlar ödenene kadar satılmaz kaydına alınır ve müşterilerin hakkı korunmuş olur. Taksitini ödeyemeyeceğini bildiren müşterilerimizden daha sonra bir fark almıyoruz. Taksitlerini hiç ödeyememesi durumunda ise müşteri ile oturup çözüm yollarını konuşuruz. Çözümlerden bir tanesi şirketimizin evi satıp kalan borçları kapatması olabilir. Müşteriye kendi evini de sattrrabilir, evi satma konusunda yardımcı olabiliriz.

Fuzulev sistemi ile ev almanın seçenekleri nelerdir?
En düşük miktarda ödeme koşuluyla sisteme dâhil olanlar da var, en yüksek ödeme koşuluyla sisteme dâhil olan da var. Bu sistem ile peşinatlı veya peşinatsız, sabit taksitli, değişken taksitli ödeme yöntemleri sunulmaktadır. Noter onaylı çekiliş ile teslim tarihi belirlenir. Taksitlerin yarısında ev teslim edilir. Peşinat olduğunda daha erken teslim tarihi belirlenir. Sistem yardımlaşma ve dayanışma ile ev almak isteyen vatandaşlara sıra belirlemektedir. Sadece ev değil arsa ve işyeri başta olmak üzere her türlü gayrimenkulu bu sistem ile alabilirsiniz. Evi alan müşterimiz taksit süresini beklemeden de istediği zaman kalan borcunu tek seferde kapatabilir. Bunun için de herhangi bir ekstra bedel ödemek zorunda kalmaz.

Neden konut kredisi değil de Fuzulev?
Konut kredisi ile ev daha erken alınabiliyor. Ancak sistemimizde belirlenecek ödeme planına göre de erken teslim tarihi belirlenebilir. Ancak bir müddet bekleyenler için daha avantajlı seçenekler mevcut. Bunun yanında sistem konut kredisine ödeyecekleri miktarın neredeyse yansı oranında taksit seçenekleri sunar. Ekstra ödemeler bulunmaz ve sıkıntılı dönemlerde taksit dondurma seçeneği de sunar. Hizmet bedeli dışında ilerleyen zamanlarda da ekstra bir ücret ödemezler.

Fuzulev'in kendi projeleri olan evler de var mı?
Kişi istediği evi istediği ilden alabilir. Bunun yanında kendi projelerimiz olan evlerden de satın alabilirler. Bu evler şimdilik sadece İstanbul'da var. Özellikle Başakşehir'de projelerimiz oluyor. En son projemizin adı da Vadiyaka projesidir.

Fuzulev sisteminin güvenceleri nelerdir?
1992 yılından beri faaliyet gösteren bir yapıyız. 2016 itibarı ile 25 yıldır 70 bine yakm teslimat yapılmıştır. Büyük çaplı organizasyonlarla toplu teslimatlar da yapılmaktadır. Bizim aracılığımızla evini ve otomobilini alan binlerce kişi bizim referansımızdır. Bizim söylediklerimizde asla yalan ve yanlış yoktur. Ayrıca çeşitli seçeneklerle sistemimize ayda 1000'den fazla kişi dâhil oluyor. İzmir'de de 1992'den bu yana 2000 civarında teslimat yaptık.

Fuzulev ile alınan ev kiralanabilir mi?
Alman evin tapusu müşterinin adma yapılır. Her türlü kullanım hakkı müşterinindir. Kiralanabilir ancak evin borcu bitene kadar satılamaz.

Hizmet bedeli alıyoruz
Fuzulevkazancını nereden nasıl sağlıyor?
Bu sistem dünya üzerinde uygulanan tüm sistemlerden farklı olarak ev sahibi olmak isteyen kişilere imece yöntemini sunmaktadır. İmece yöntemi ev sahibi olmak isteyen kişilerin tek kuruş faiz ödemeden, birbirlerini ev sahibi yapmaları temeline dayanır. Bu sisteme ödenen taksitler müşterinin ev alması için kullanılır. Dünya üzerinde uygulanan faiz yöntemlerinde olduğu gibi paradan para kazanmak amaçlanmaz. Sistemin sunmuş olduğu bu organizasyon karşılığında müşterilerden sadece hizmet bedeli alır. Bir organizasyon firması olarak bir hizmet bedeli alıyoruz. Bu bedel rakamlar üzerinden değişiyor. Aldığımız hizmet bedeli %4 ile %6 arasında değişiyor. 100 bin liraya alacağınız eve 104 bin lira ödemiş oluyorsunuz. Bu bedel bankalara ödenecek bedel ile karşılaştırıldığında çok afakî bir bedel olarak kalıyor.

Bekleme süresinde oluşan değişimlere çözüm nasıl sağlanıyor?
Piyasada oluşan değişimler nedeniyle sırasını bekleyen müşterinin belirlediği evin fiyatında değişmeler olabiliyor. Müşteri almak istediği miktarda değişiklik talebinde bulunabilir. Türkiye'de en sıkıntılı dönemlerde de işleyen bir sistemimiz var. Fiyat artışları konusu bizim dahilimizde gerçekleşen bir konu değil.

Size gelen sorular hangi çapta oluyor?
Bize gelen soruların hepsine de net cevaplar veriyoruz. Endim şelerini de gayet net bir şekilde giderebiliriz. Fuzulev olarak bütün vatandaşlarımızı şubelerimize bekliyoruz. Bornova'da da bir şube açmayı düşünüyoruz. Birlik ve beraberliği sağlama adına çalışıyoruz diyebilirim. Pazar günleri kahvaltı programlarımız oluyor. Orada da bize katılabilir ve kafalarındaki soru işaretlerini giderebilirler.

Ahmet ÖZSOY/Yeni Gün İzmir Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayten Oeztuerk 7 yıl önce

fuzulevden bende yararlanmak istiyorum.Kayseri Kusadasi mevkiinde ariyorum.yardimci olursaniz sevinirim.Hemen yerlesmek istiyorum

Avatar
mustafa 7 yıl önce

nasıl nerye başvuru yapacağız

Avatar
Emine henki 7 yıl önce

Bende istiyorum

banner182

banner181