Gayrimenkul kampanyaları sıfır konut satışını arttırdı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) raporuna göre konut satışları nisan ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 7.6 oranında artarak 114 bin bin 446 oldu. Özellikle 16 Nisan'da yapılan Anayasa değişikliği referandumunun sonuçlanmasıyla piyasada güven ortamının oluşmaya başladığını gören yatırımcı ve oturumcular yeniden gayrimenkule yöneldi. Konut sahibi olmayı 11 oranında artması vatandaşın konut projelerinde yapılan kampanyalara ilgi duyduğunu gösteriyor. Gayrimenkul sektörü oyuncuları uzun vadede düşük faiz oranlarıyla konut sahibi olma imkânı sunan kampanyaları da meyvelerini vermeye devam ediyor. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre 29.6 oranında artış göstererek 43 bin 334 oldu. ile birlikte sektörde ciddi bir hareketlenme yaşandı. İnşaat sektörünün canlılığını koruması için başlatılan kampanyalar hem yatırımcıların hem de konut alıcılarının kazançlı çıkmasını sağladı.

ZAM ÖNCESİ SON FIRSATLAR
Gayrimenkuldeki artış trendini gören müteahhitler, belirsiz ortam nedeniyle rafa kaldırdıkları projeleri teker teker vitrine çıkarmaya başladılar. İnşaat şirketi temsilcileri geçen yıldan bu yana dövizdeki yükselme başta olmak üzere demir, çelik ile çimento gibi emtialarda oluşan maliyet artışını fiyatlara rj yansıtmadan önce son bir kampanya dönemi hayata geçirme konusunda harekete geçti. Kampanyalarda düşük oranlı uzun vadeli olarak sunulan fırsatlar yaz öncesinde eski fiyatlarla sahiplerini bekliyor. 

YABANCIYA SATIŞ BU AY % 2.7 ARTTI
Hükümetin Türkiye'den konut alan vatandaşlara KDV uygulanmaması ve vatandaşlık hakkı verilmesi gibi teşvikleri bu ay yabancıya yapılan konut satışlarını uzun bir aradan sonra artırdı. TÜİK verilerinde geçtiğimiz aylarda yabancıya yapılan konut satışlarında yaşanan yüzde 20'ye yakın düşüş, nisanda yüzde 2.7 arttı. Nisanda yabancı ülke vatandaşlarına bin 624 konut satılırken, ilk sırada yine 245 konut alan Iraklılar yer aldı.

Erdem Aktürk / Habertürk Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181