'Gayrimenkul sektörü milli görevini yerine getiriyor!'
Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), ülke ekonomisini canlandırma amacıyla üye firmaları büyük bir kampanyada bir araya getirdi. 31 Ağustos'a kadar sürecek kampanya kapsamında GYODER üyesi 49 firma, 119 projesini 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.7'lik kredi faizi ile tüketiciye sundu. Satılan gayrimenkuller için peşinat yüzde 20 olurken, yüzde 5 de ara ödeme yapılıyor. Kampanyanın büyük bir ilgi ile devam ettiğini belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, milli bir görev olarak başlattıkları bu tarihi kampanyanın kısa bir süre içerisinde sektörde büyük bir canlılık yarattığını söyledi.

ÇAĞRIYA YANIT GELDİ 
GYODER ekonomik büyümeye katkıda bulunmak ve sektöre ivme kazandırmak için attığı bu adım geçtiğimiz günlerde bankalardan da destek geldi. Bir çok banka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'konut kredisi faizlerini indirin' çağrısına olumlu yanıt vererek bu yönde adım attı. Birçok sektör temsilcisi, bankaların da kendileri gibi fedekarlık yaparak milli bir görev olan ekonomiye dinamizm kazandıracak bu girişimde pay almalarından oldukça memmun.

EKONOMİYE KATKI
Ülkenin geçtiği bu zor dönemde ekonomiye olan güvenin göstergesi olarak hayata geçen kampanya sayesinde vatandaşlar, daha kolay şartlarda ev sahibi olma imkânı yakalıyor. Tüm üyeleriyle birlikte istihdamın artması ve sektörün ekonomiye katma değer sağlaması için çalışmalarına devam eden GYODER, bu kampanyayla birlikte ortak bir kalkınma hareketi başlatmayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında GYODER üyesi 49 üye firmanın 119 projesinden 56 bin gayrimenkul, 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.7'lik kredi faizi ile tüketiciye sunuluyor. Kampanya ile ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

Tarihi fırsatı sunan firmalar
Ağaoğlu, Akkus Gayrimenkul, AND Gayrimenkul, Ant Yapı, Astay Gayrimenkul, Atış Yapı.Avrupa Konutları, Babacan Holding, Bakyapı, Cathay Group, Çalık Gayrimenkul, Dap Yapı, Demir inşaat, DKY, Dumankaya, Ege Yapı, Emlak Konut GYO, Eroglu Yapı, EYG Grup, Extensa istanbul, Fer Yapı, Gedizler Yapı, HalkGYO, Hasanoglu inşaat, is GYO, Kavi Yapı, Kavuklar inşaat, Kiler GYO, Kuzu Grup, Mar Yapı, NEF, Nurol GYO, Ortadoğu Grup, Pana Yapı, Pekdemir, Piyalepasa istanbul, Propa inşaat, Selin Yapı, Sinpas GYO, Sur Yapı, Tahincioglu, Tekten, Tepe Mesa, Torunlar, Toya Yapı, Turyap, Vakıf GYO, Yenigün inşaat.

Elimizi taşın altına koyduk bankalardan gelen desteğin devamını bekliyoruz
GAYRİMENKUL sektöründe tarihi bir kampanya başlatan Emlak Konut'un bu girişimine anında deskek vererek bünyesinde 49 firmayı barındıran GYODER'in Başkanı Aziz Torun, kampanyanın büyük bir ilgi ile devam ettiğini söyledi. Torun, milli bir görevle başlattıkları bu tarihi kampanyanın sektörde kısa içinde büyük bir hareketlilik ve canlılık yarattığını belirtti.

Tüm sektörler yapmalı 
GYODER Başkanı Aziz Torun "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve GYODER'in çağrılarına uyarak bankaların bu süreçte faiz indirme yönünde karar alması oldukça önemli ve iyi niyetli bir adımdır. Finansman maliyetinin azaltılması milli ekonomi seferberliği başlattığımız bu günlerde yalnızca gayrimenkul sektörü için değil tüm sektörler ve yatırımcılar için kritik önem taşımaktadır. Türk ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme için asıl beklentimiz \ bazda faizlerin yüzde 10'un altına düsmesidifdedi. Bunun top yekûn yürütülen bir seferberlik olduğuna da vurgu yapan Aziz Torun "Seferberlikte ekonominin tüm çarklarının uyum içinde çalışması ve herkesin üzerine düsen sorumluluğu büyük bir olgunlukla yerine getirmesi tarihi bir sorumluluktur. Biz GYODER üyesi özel sektör temsilcileri olarak elimizi tasın altına koyduk. Bankalardan gelen desteğin devamını bekliyoruz. Bu aslında sadece GYODER'in değil, tüm is dünyasının cagrısıdır. Biz özel sektör olarak isimizin basındayız, çalışıyoruz. Ciddi bir fedakarlık yapıyoruz, gögüsledigimiz bu ipin ucundan bankalara siz de tutun diyoruz" dedi. Yurt dışındaki negatif algıyı kırmak için de daha etkin lobi yapacaklarını belirten Torun, önümüzdeki dönemde bu konuda daha aktif olacaklarını söyledi.

Bankalardan sektöre daha fazla katkı lazım
Emlak Konut GYO Genel Müdürü MURAT KURUM EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyanın gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmaların bilançolarına olumsuz bir etki yapmayacağını ve piyasada domino etkisi yaratacağını söyledi. Bankaların konut kredisi faizlerini indirmelerini olumlu bir adım olarak niteleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, önümüzdeki dönemde bankalar tarafından sektöre daha da fazla katkı verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Ağustos ayında olağan olmayan bir satış var
GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı AVNİ ÇELİK GYODER Yüksek istişare Kurulu Başkanı Avni Çelik "15 Temmuz menfur darbe girişimi gündemdeki tazeliğini korusa da, ülkemizin son dönemde karşılaştığı tek sorun bu değildir. Kabul edilmelidir ki 15 Temmuz. Ankara-istanbul terör saldırıları, Gezi olayları ve diğer terör olayları ülkemiz ve insanımız üzerinde moral tahribatına sebep olmuştur. Bunu somut olarak ölçebiliyoruz. Örneğin tüketici güven endeksi düşmüştür. Bu böyle ise bir şeyler yapılmalıdır. Ekonomi canlanmalıdır. Satışlar artmalı, güven endeksi yükselmelidir. Bugün kâr günü değil fedakârlık günüdür. Bu nedenle gayrimenkul sektörü davete fedakârca, cesurca tepki vermiş, talebin canlanması için vadeler uzamış, vade farkları düşmüştür. Tüketici mesajımızı almıştır. Fırsatı okumuş kazancı görmüştür. Okuyoruz ki; sektörümüzde ağustos ayı için olağan olmayan oranda satışlar artmıştır. Tüketici bu fırsatı değerlendirecek, kazanacak, ekonomi hızlanacak, ülkemiz kazanacak" diye konuştu.

Star Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181