Gayrimenkul sektörü ve 2016 projeleri!
Gayrimenkul sektörünün kurtarıcısı bu yıl ağırlıkla yabancı yatırımcılar oldu. Markalı büyük konut üreticileri yabancılara yaptıkları satışlar sayesinde yıllık hedeflerini büyük ölçüde yakalayabildi. 2012'de yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasası'nın ardından, yabancı yatırımcılar Türkiye'de 4.5 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yaptı. Sektörde gelecek dönemde yabancı alımlarının artacağı düşünülüyor. İç piyasada ise yılın ikinci yarısından sonra nispeten durgun bir dönem geçiren sektörde umutlar 2016'ya kaldı. Konut üreticileri bu yıl ertelenen konut talebinin 2016'da harekete geçmesini bekliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖN PLANDA OLACAK
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, sektörün 2016'daki önemli gündem maddelerinden bir tanesinin kentsel dönüşüm olacağını belirtiyor. Dumankaya'ya göre, kentsel dönüşüm sektörün sadece 2016 gündemini değil önümüzdeki 10 yılını belirleyecek.

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, "Kentsel dönüşüm politikaları inşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini önümüzdeki dönemde canlı tutacak" diyor.

Ortadoğu Grup icra Kurulu Başkanı Mehmet Gür de 2016'nın gayrimenkul sektörü açısından 2015'ten daha verimli geçeceği kanısında. Gür, "2015'te dünya piyasalarında ve ülke ekonomisinde aşainan gelişmelerden dolayı ertelenen talep 2016'ya yansıyacak. Yabancıların Türkiye'ye gösterdiği ilgi de artarak devam edecek" diyor. Gür, bu talebe cevap vermek için mevcut projelerine ek olarak farklı lokasyonlarda yeni projeleri satışa sunacaklarını belirtiyor.

'2020'YE KADAR BÜYÜME SÜRECEK'
Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, "Gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere hızlı şehirleşme ve demografik değişimlerin etkisiyle 2020'ye kadar sektör dünyada önemli büyüyecek. Sektördeki fırsatlar arttıkça sektöre yapılan yatırımların büyümesini bekliyoruz" dedi.

AVM VE OFİS PROJELERİ
Sektör, özellikle artan AVM ve ofis projeleriyle yabancı yatırımcıların ilgisini daha da çok çekecek. 2023 yılında ise Türkiye kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli bir kısmını tamamlamış olacak.

2016 ÇOK DAHA HAREKETLİ OLACAK
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2015'in seçim beklentileri nedeniyle bazı yatırımcıların yatırım kararlarını ertelediği bir yıl olduğını dile getirerek, "2016'nın çok daha hareketli olacağına inanıyorum. Bizim öncelikli temennimiz ülke ekonomisinin başarılı bir trend yakalayarak istikrarını sürdürmesi yönündedir. Türkiye'nin ciddi bir potansiyeli var. Bu potansiyele ve güce inanıyoruz. Aktif şekilde faaliyet gösterdiğimiz inşaat, turizm ve perakende sektörlerindeki yatırımlarımı 2016 yılında da ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

2016'NIN PROJELERİ
İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün yeni konut ihtiyacını tetikleyeceğini belirtiyor. Önümüzdeki 3 yılda sektörün ana gündem maddesinin kentsel dönüşüm olacağını söyleyen Tanes, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve yeni otoyol projeleriyle yeni ticari ve konut alanlarının gelişimini sürdüreceğini belirtiyor.

2016'da yeni proje yatırımı yapacak olan Anadolu Grubu İstanbul Kartal'da bölgenin en büyük ölçekli konut projelerinden birini hayata geçirecek. Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, "Konut tüketicisi ile tanışacağımız bu projede önceliğimiz, kentin ve bölgenin beklentilerini en doğru şekilde karşılayacak nitelikte, kentin mimari yapışma uygun, kullanıcı dostu ve çevreye saygılı bir projeyi hayata geçirmek" diyor.

'FAİZ DÜŞECEK TALEP ARTACAK'
İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, "Öncelikle konut kredisi faiz oranında fiyatlar yükselerek satışlar devam düşüş olmasını bekliyoruz. Faiz edecek. Her yıl İstanbul'un gayrimenkul oranlarındaki düşüş, sektörün değerleri yüzde 25 oranında artıyor. 2016 performansına olumlu etki Bu yüzden şimdi yine konut almanın, yapacak. Bu oran düşünce gayrimenkule yatırım yapmanın talep artacak. Talep artınca tam zamanı diyebiliriz" diyor. 

Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181