'Gayrimenkul sektöründeki durgunluk geçici'!
Geçtiğimiz ay açıklanan konut satışı rakamlarından yola çıkarak inşaat sektörünü ve emlak piyasasını değerlendiren Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, sektörde yaşanan durgunluğun müteahhitleri ve vatandaşları umutsuzluğa sürüklememesi gerektiğini söyledi. Yaşanan durgunluğun yılın ilk aylarındaki yüksek faiz oranlarından kaynaklandığını dile getiren Akbıyık, özellikle Kepez bölgesinde son yıllarda çözüme kavuşturulan tapu problemlerinin inşaat sektörünün önünü açacağını söyledi.

Akbıyık yılsonuna doğru faiz oranlarının da düşeceğini, dolayısıyla bu durgunluğun çok uzun soluklu olmasını beklemediklerini ifade etti. Rusya ile yaşanan uçak krizine rağmen Rus vatandaşların özellikle Antalya'dan konut alımına devam ettiğini de vurgulayan Akbıyık, bunun gelecek açısından umut verici bir gelişme olduğunun altını çizdi. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'ni 2017 yılına kadar uzatmasının ardından müteahhitlerin elinin rahatladığına dikkati çeken Akbıyık, bu kararın 2016 yılına hızlı bir giriş yapamayan inşaat sektörü ve müteahhitler için hayati bir önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181