Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik yabancı yatırımcının ilgisini çekti!
TÜİK, Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye'de 2017 Mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışlan 2017 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,5 artarak 116 bin 558 oldu. Rakamları değerlendiren sektör temsilcileri, sektördeki hareketliliğin yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini, inşaat sektörünün güven verdiğini, büyükşehirlere göçün devam ettiğini ifade ettiler.

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, inşaat sektörünün hız kesmeden büyümeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Yabancıya yatırımcılara konut satışları da giderek artıyor. Yabancılara yapılan konut satışları da bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 10,1 oranında artarak bin 775 olmuş. Ülkemizde yaşanan inşaat sektöründekihareketliliğin yabancı yatırımcılarında ilgisini çektiğini böylelikle görmüş oluyoruz. Yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkının tanınmasıyla birlikte artık sadece Körfez ülkelerinden değil, Uzakdoğu'daki yatırımcılardan da talep almaya başladık."

Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği yüzde 5'lik büyüme beklentisinin TÜİK verileriyle de desteklendiğini söyledi. Başyazıcıoğlu "Yakaladığımız bu büyüme trendi ile G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından üçüncü sırada geliyoruz. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün de bu trendle doğru orantılı büyüme göstermesi geleceğimize olan güvenimizi daha da arttırdı. TÜİK'in açıklamış olduğu son verilere göre Türkiye genelinde konut satışlan 2017 Mayıs ayında yüzde 1,5 oranında artarak 116 bin 558 oldu. Çıkan sonuçlar da gösteriyor ki konut alımı hâlâ en güvenilir ve kazançlı yatırım aracı olmaya devam ediyor" dedi. 

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, istatistiklerin köyden kente göçün olabildiğince hızlı devam ettiğini gösterdiğini söyledi. Atalay "Büyük şehirlerdeki konut satış istatistiklerine baktığımızda, İstanbul, Ankara ve İzmir satışları yine rekor kırdı. Hakkâri, Ardahan ve Bayburt ise en düşük satış gerçekleştiren şehirler. Büyük şehirlerdeki satışların çok büyük bir bölümünün sıfır projelerden olduğunu görüyoruz. Geçen yıla göre konut satışı % 1,5 artarken projeli satışlardaki artış oranı % 18 oldu. Gerek faiz indirimleri, gerekse uzun vadeli cazip taksitli kampanyalar ise konuttaki fazla stokun son dönemde erimeye başladığının da güzel bir göstergesi bu. Yabancıya konut satışlarında artık Avrupa vatandaşlarının ülkemizde konut yatırımı yapmadığını görüyoruz. Ağırlık Suudi Arabistan başta olmak üzere Müslüman ülkeler ve Rusya. Türkiye'nin laik ve demokratik yapısı, özgürlüklerin önemli ölçüde kısıtlı olduğu Arap ülkeleri vatandaşlarının ülkemize akışının devam etmesine sebep oluyor" diye konuştu.

Yeni Birlik Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181