Gayrimenkul sertifikası düğün hediyesi olacak!
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gayrimenkul sertifikalarının Borsa İstanbul’da işlem görmesi için çalışmaların hızlandığını açıkladı. Yatırımcının küçük birikimler ile gayrimenkul piyasasının getirisinden faydalanabileceğine dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti:

“Yatırımcı açısından gayrimenkul sertifikalarının, piyasanın likit olması halinde kolayca nakde dönebilmesi, konut alma niyetinde olanlar için zaman içinde birikim yapabilme imkanı, düğün hediyesi olabilmesi, faize dayalı olmayan İslami bir enstrümana yatırım yapabilme imkanı sağlaması açısından da önemli avantajları bulunuyor. Söz konusu sertifikalar yeni bir yatırımcı kitlesinin borsa uygulamaları ile tanışması sonucunda finansal okuryazarlığın gelişmesine de katkı sağlanmış olacak.”

Şimşek, dar gelirli vatandaşlar açısından da kurada konut çıkmaması ya da konutun peşinatını ödeyebilecek durumda olunmaması durumlarında dahi en azından mali güçleri nispetinde gayrimenkul sertifikası alma ve gayrimenkul fiyatlarındaki yükselişten faydalanma imkanı sağlayacağını vurguladı.

Gazete Vatan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181