'Gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygınlaşması yönünde çalışmalıyız'!
Halk GYO ana sponsorluğunda düzenlenen Küresel Katılım Finans Zirvesi; MÜSİAD, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve TOBB'un ev sahipliğinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. “İnsani Finans, Önce İnsan, Sonra Finans” sloganıyla düzenlenen zirve, 50 farklı ülkeden 10 bin ziyaretçi, bin kurumsal katılımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonunun yanında 200’den fazla konuşmacıyı ağırladı.

Zirve kapsamında gerçekleşen “Bir Sorum Var” oturumunda konuşan Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, insani finans kavramının kâr yerine insanı temel alan bir yaklaşım olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“İnsani finans parayı sadece faizle değil, üretim ve yatırımla paylaşım ekonomisi içinde büyütmeyi amaçlayan bir model. Gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak bizlerin de ana hedefi; şeffaflık, ürün çeşitliliği, ulaşılabilirlik, eşitlik ve hesap verebilirlik gibi kavramların geliştirilmesi, ekonomiye paylaşımcı ve özverili bir anlayışın hâkim olmasıdır. İnsanı merkeze alan, toplumsal fayda odaklı bu modelin yaygınlaştırılması için biz de sektör olarak üzerimize düşeni yapmalıyız.” dedi.

İnsani Finans modelinin, ülkemizin ekonomik gelişimine ticari ve sosyal anlamda önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Feyzullah Yetgin gayrimenkul sektörünün bu alandaki rolüne ilişkin şunları kaydetti:

“Gayrimenkul sektörü olarak İnsani Finans kavramına destek noktasında ana hedefimiz, faize değil reel ekonomiye dayalı ürünler geliştirecek adımlar atmaktır. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulün sahip olduğu potansiyeli daha iyi kullanabilmesi ve mevcut potansiyelini yatırıma dönüştürebilmesi için gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygınlaşması yönünde çalışmalıyız. Sektör temsilcileri olarak gayrimenkul yatırım fonları, sertifikalar, sukuk gibi uygulamaları destekleyerek öncü olmalıyız. Yatırımcıları reel ekonomiye bizzat dâhil ederek paylaşım ekonomisini artıran, sermayenin tabana yayılmasının önünü açan insani ve İslami finans uygulamalarının yaygınlaştırılması finansal anlamda önemli bir fırsattır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181