"Gaziantep gayrimenkulde en risksiz şehir"!
Son aylarda gayrimenkul piyasasının yeniden canlanmaya başladığını ifade eden RE/MAX Gökçem ticari gayrimenkul uzmanı Ercan Tosun, "Gayrimenkul sektöründe zaman zaman durgunluk olsa da, sektör hiç durmaz. Çünkü gayrimenkul hem yatırım aracı hem de ihtiyaçtır. İnsanların gayrimenkule olan ihtiyaçları hiç bitmez. Gayrimenkul aynı zamanda hemen her dönemde en güvenli yatırım aracıdır" dedi.

GAZİANTEP EN AZ ETKİLENEN KENT
Gaziantep'in Türkiye gayrimenkul sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Tosun, "Sektörde dünya genelinde bir durgunluk olsa da, Gaziantep bu durgunluğu en az şekilde hisseden bir kenttir. Çünkü Gaziantep'te alman bir gayrimenkulun değer kazanma oranı ülke geneline göre çok yüksektir. Bunun nedeni ise, Gaziantep'in sanayi kenti olması, yoğun göç alması ve Ortadoğu'nun sanayi ve ticaret merkezi olmasıdır. Bu özelliklerden dolayı Gaziantep'te gayrimenkule olan ilgi hep canlı olmaktadır. Gaziantep'teki gayrimenkullere diğer şehirlerdeki yatırımcılardan da büyük ilgi olmaktadır. Çünkü, Gaziantep'te alman bir gayrimenkulun değerlenme oranı çok caziptir. Mesela İstanbul'daki bir gayrimenkulun 20 yılda yapacağı primi, Gaziantep'teki gayrimenkuller 13-15 yılda yapmaktadır" diye konuştu.

Tosun, yatırımcıların tercihleri ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Yatırımcılar, en fazla kira getirişi yüksek ticari alanlara ilgi gösteriyor. Özellikle şehrin popüler semtlerindeki dükkanlarla, stüdyo dairelere büyük ilgi var. Bu arada imarlı arsalara olan ilgi de dikkat çekiyor Diğer taraftan düğün sezonunun açılması ve tayin döneminin yaklaşması ile konutlara ilgi de artıyor. İnsanlar konut alırken, konutun yaşı, semti, sosyal imkanları gibi kriterlerine dikkat ediyor. Araziye olan ilginin geçtiğimiz yıllara göre biraz azaldığını görüyoruz."

Dünyada en fazla satan gayrimenkul firması RE/MAX'in, bu işi dünyaya öğreten kuruluş olduğunu söyleyen Ercan Tosun, RE/MAX Gökçemin ise dünyanın en başarılı ofisleri arasında olduğuna dikkat çekti. Tosun, "RE/MAX Gökçem Ofis, RE/MAX'in öğrettiğini layıkı ile yapan Türkiye ve Avrupa'nın en büyük gayrimenkul ofisidir. 1200 Metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. RE/MAX Gökçem ekibi olarak bugüne kadar sayısız başarılara imza attık. 2015 yılında dünya dördüncüsü ofis olma başarısını gösterdik. RE/MAX Gökçem'de her danışman yılda en az iki planlı eğitime katılır. Bunun yanında da, ofisimiz bünyesinde sürekli hizmet içi eğitim verilir. Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler, korkusuzca, tereddüt etmeden bize gelirler. Çünkü, bilirler ki, RE/MAX Gökçem ekibi, eğitimli ve bilgi donanımlıdır. Bizde hayal kırıklığına izin verilmez." dedi.

Ticari gayrimenkul uzmanı Tosun, şöyle devam etti: "Benim hedefim şehir içinden ve diğer şehirlerden gelen yatırımcıları doğru yönlendirerek en karlı yatırımı yapmalarını sağlamaktır. Uzmanlık alanım kira getirişi yüksek, ticari alanlardır. Ayrıca, sektöre yeni yön vermek için aldığım eğitim ve tecrübelerimin katkısıyla büyük konut projelerine yön vermek istiyoruz. İnşaat firmalarının satış sorununu biz çözüyoruz. İnşaat firmaları enerjilerini inşaat işine yoğunlaştıranlar, satış ve pazarlamayı bize bıraksınlar. Bu şekildeki bir işbirliği, çözüm ortaklığı inşaat firmalarının işini çok kolaylaştırıyor."

Gaziantep Oluşum Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181