​Gözde Grubu'ndan 'yatırıma devam' mesajı!
Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, işadamları olarak herkesin ülkenin geleceğine güvenmesi ve yeni yatırımlara aralıksız devam etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik konjonktürde bazı girişimcilerin yatırımlarını durdurduklarını ya da ertelediklerini belirten Kalı, bunun yanlış bir karar olduğunu kaydederek, "Durmak yerine, sürekli yatırım ilkesiyle devam edenler yol alacak ve diğerleriyle aralarındaki mesafeyi açacak" diye konuştu.

ETKİ YAPMADI
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü "durağan" olarak belirlediğini hatırlatan Kalı, "Moodys'in kararı Türkiye ekonomisinin dinamikleri için olumsuz psikolojik bir etki yapmamalı. Grup olarak, "İnadına yatırım, inadına Türkiye" felsefesiyle hareket ediyoruz. Son olarak Gözde Kuşadası Hastanesi, Gözde İzmir Hastanesi kapasite artırımı ve Malatya'da Tüp Bebek Merkezi gibi yatırımlara imza attık. İlaç sektörüne yönelik yeni bir şirket kurduk. İstihdamı artırdık. Yapı grubunda da, MyVia ve MyWay olarak atılımlarımız sürüyor. Krizi fırsata çevirmek için tüm iş alemi ve ülke olarak el birliğiyle çalışmamız gerekiyor" ifadelerim kullandı. Türkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle dışarıdan siyasal ve ekonomik olarak baskı altına alınmaya çalışıldığını, ekonomik ve psikolojik bir savaş sürdürüldüğünü savunan Kalı, bu çabaları boşa çıkaracak en önemli etkenin, iş alemindeki yatırım heyecam ve vatandaştaki yüksek moral olacağım vurguladı. Kalı, Eylül ayında tüketici güven endeksinin bir önceki aya göre yüzde 20 oranında arttığına dikkat çekti.

HEYECAN VE MORAL ÖNEM TAŞIYOR
Kalı, "Ekonominin çarklarının dönmesi ve yatırımcıların önünün açılması için tüketiciler de duyarlı olmalı. İç talep canlanmalı. 15 Temmuz sonrası, dolardan Türk lirasına dönüş, halkımızın ekonomimizin geleceğine ilişkin olumlu beklenti ve dayanışma duygusunun en iyi örneğidir. Girişimcilerin yatırım yapmaları için halkımızın da moralini yüksek tutması önemli. Bu ülke büyüdükçe halkımız da ekonomik anlamda refaha kavuşacaktır" dedi.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181