Güzelbahçe'de çevreci yapılara 5 bin lira kazanç!
Güzelbahçe Belediye Meclisi, güneş enerjisi kullanılan inşaatların ruhsatlarında yüzde 10-25 arasında değişen oranda indirim yapılması kararı aldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, temiz ve yenilenebilir enerjinin Güzelbahçe'de yaygınlaşması için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Halen Güzelbahçe'de bazı parklarda ve Kültür Merkezi'nin çevre aydınlatmasında güneş enerjisi ile aydınlatma yapıldığını hatırlatan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Güneş enerjisi sistemleri çevreye zararlı gazlar vermeyen, tükenmeyen bir enerji türüdür. Çevreye zarar vermediği, tükenmeyen ucuz ve temiz bir enerji kaynağı olduğu için güneş enerjisinin kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Günümüzde güneş enerjisinden geniş ölçüde yararlanan iki sistem var. Bu sistemlerin biri güneşin ısıtma etkisinden yararlanarak sıcak su üretmek, diğeri ise ışığın taşıdığı enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren fotovoltaik sistemdir. Güneş kolektörü ile su elde etmek için sistem kuranlara inşaat ve oturma ruhsatında yüzde 10, enerji üretmek amacıyla panel kurarak inşaat yapmak isteyenlerin ruhsat harçlarında ise yüzde 25 oranında indirim yapacağız. Seçim vaatlerimiz arasındaki bu kararm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TEMİZ ENERJİ ÖZENDİRİLİYOR
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, çevreci yapıları özendirmek amacıyla bu kararı aldıklarına dikkat çekti. Başkan İnce, inşaatlarında güneş enerjisi sistemleri kullanan vatandaşın konut başına ortalama olarak 2500 ile 5000 lira arasında kazancı olacağını söyledi.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181