GYODER'in kampanyaları konut satış grafiğinde çok etkili oldu!
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2016 yılında gayrimekul sektörünü derinden etkilediğini belirterek, aldıkları hızlı tedbirlerle sektöre ivme kazandırdıklarını söyledi. Gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade eden Yetgin "Sektöre ve ekonomik büyümeye destek olmak amacı ile başlattığımız 'Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası, 2016 yılının satış grafiğinde cok etkili oldu. Kampanya kapsamında 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı ile sektörde 2.6 milyar TL ciro elde edildi. Sağladığı bu birliktelik ve kısa sürede aldığımız rekor sonuç, ülke ve sektör tarihimize geçecek niteliktedir. 'Güc Birliği'nin ikinci adımını ise '20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' kampanyasıyla attık. Bu kampanya ile GYODER üyesi 41 firmanın 109 projesinde, toplam 3 bin 400 bin konut ve 185 ofis satıldı, yaklaşık 3.3 milyar TL'lik ciro elde edildi" dedi.

KDV HAREKET GETİRDİ
Emlak sektörünün yükselisini her zaman sürdürdüğünü, verilen teşviklerin de sektörde büyük canlanma yarattığını ifade eden Yetgin "Konut seferberliği, ödeme kolaylıkları sunan satış kampanyaları, tapu harcı, damga vergisi ile KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e çekilmesi gibi uygulamalar yerli-yabancı yatırımcıların gayrimenkul sektörüne akın etmesini sağladı ve sektörde yıl boyunca önemli bir hareketlilik yakalandı" dedi.

TEK KDV OLABİLİR
Türkiye'de gayrimenkul sektörünün dinamik bir sektör olduğunu, kentsel dönüşüm ve nüfus artısı ile birlikte konut ihtiyacının da yüksek olduğunu belirten Feyzullah Yetgin, şunları söyledi: "Bu potansiyeli kullanmak adına sektörümüze desteklerin devam etmesini cok gerekli görüyorum. Bugün yeni Yönetmelik ile sektöre yönelik iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz. KDV konusunda bazı uygulamaların tek KDV oranı üzerinden ortak hale getirilmesi gibi bir beklentimiz var. Ek olarak, özellikle konut faiz oranlarının makul seviyede olması ivmenin hızlanması ve sektör olarak ülkemiz ekonomisine katkımızın artması için önem arz etmektedir. Gayrimenkul sektörü olarak yükselen konut kredisi faizlerinden etkileniyoruz."

KONUT FİYATI YÜKSELİYOR
Türkiye genelinde son verilere göre yapılan analizlerde fiyat artısı da halen makul bir eğilimde devam ettiğini ifade eden Feyzullah Yetgin "Türkiye'de ortalama konut fiyatları Ocak 2012 ile Ocak 2017 arasında, reel olarak yüzde 43,09 oranında arttı. Yeni konut fiyat endeksinde de aynı donemde yüzde 35,72'lik reel fiyat artısı sağlandı. Endekslerdeki bu artışların, sektörün canlılığını ve talebin sürekliliğini işaret ettiğini söyleyebiliriz" dedi.

EVE OLAN TALEP ARTACAKTIR
2018 yılında alt ve orta grup tüketiciye yönelik konut üretiminin daha da artmasını beklediklerini belirten Yetgin "Türkiye gayrimenkul sektöründe, orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacı oldukça yoğun olarak sürüyor. Orta üst ve lüks segmente talebin, orta alt segmente güre biraz yavaşladığını görüyoruz. Yatırım amacıyla hareket eden gerçek ve tüzel kişilerin, markalı, belli standartların üstündeki lüks konut taleplerinin de bu segmenti canlı tutmaya devam edeceğini düşünüyorum. Demografik ve ekonomik gelişmeler güz önüne alınıp dünya ile kıyaslandığında sektörün daha cok potansiyel içerdiği görülüyor" dedi.

Star EK2 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181