Hakan Çağlar; 'Konut fiyatları 2016 yılı ile eşdeğer!'
Gayrimenkul sektöründe son yıllarda ciddi tartışmalara neden olan "Konut fiyatlarında balon var mı?" konusu, gündemdeki yerini koruyor. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar'a göre Türkiye'de gayrimenkul fiyatları şu an uygun seviyelerde seyrediyor. Çağlar, aynı zamanda, fiyatlarda bir artış yaşanmadığına dikkat çekerek 2016'da konut fiyatlarının dolar bazında 10 sene önceki fiyatlarla eşdeğer olduğunu dile getiriyor. Hakan Çağlar, konut fiyatlarında balon konusunu şöyle değerlendirdi: "Mesela biz Yalova'daki projemizin metrekaresini 4 bin-4 bin 500 TL aralığında satışa çıkaracağız. Bu aşağı yukarı 1 bin 300 dolara denk geliyor. 2006'da da konutlar bu fiyatlardan satılıyordu. İstanbul'a da baktığımız zaman bugün metrekare fiyatları ortalama 7 bin TL yani 2 bin-2 bin 500 dolar civarında. 10 sene önce de fiyatlar yaklaşık bu seviyelerdeydi."

'SERBEST PİYASA FİYATLARI DENGELER'
Hakan Çağlar, serbest piyasa koşullarının hiçbir zaman sivri hareketlere izin vermeyeceğini belirterek, piyasa koşullarında ani gelişen her hareketin mutlaka karşılığını bularak dengeleneceğini kaydetti. Çağlar, "Serbest piyasada ani olan her hareket karşılığını mutlaka görür. Yanma rakip gelir, fiyatlar piyasa içinde birbirini dengeler" diye konuştu.

1.3 milyar dolarlık yatırım yapacak
Bugüne kadar 10 bin konutu sahiplerine teslim eden Emay inşaat, 2017'de de yatırımlarına devam edecek. Emay İnşaat olarak kentsel dönüşümde konut stokunun artmadığı ve fazla yoğunluğun olmadığı bölgelerde proje geliştirmeye dikkat ettiklerini belirten Çağlar, "Nisan 2017'de istanbul Maslak Ayazağa'da bin 500 konutluk bir projeye başlayacağız. Bu bölgeye ilk giren firmalardan biriyiz. 400 milyon dolar yatırım bedeline sahip Yalova KentpIus projemiz de bu şekilde konut stoğunun çok olmadığı bir yerde" dedi.

Çağlar, Ayazağa'da yükselecek projenin 500 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçeceğini kaydetti. Emay inşaat'ın 2017 yılında istanbul'da yapacağı bir diğer proje ise Şişli-Fulya bölgesinde yer alıyor. Projenin 300 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olacağı öngörülüyor. Çağlar, KentpIus Kadıköy projesinin 2. etabının ise 120 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçeceğini belirtti. Emay'ın 2017'de hayata geçireceği bu 3 projenin toplam yatırım bedeli 1.3 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

400 MİLYON $'UK 'KENT 2018'DE TESLİM 
Emay inşaat, Yalova'da, TOKİ iştiraki Emlak Planlama inşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle hayata geçirdiği 'KentPIus Yalova WelIness SPA Resort' projesini 400 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçiriyor. 163 blokta 1001 daire ve 60 farklı konut tipinin yer alacağı projede daireler; 1+1, 2+1, 3+1, 5+1 olarak planlandı. Dairelerin metrekare fiyatları ise 4 bin 500 TL'den başlıyor. Hafriyat çalışmalarının başladığı projede, yaşamın 2018 yılı sonunda başlaması planlanıyor. Yalova'da, otellerdeki SPA ışında, termal suyun sağladığı imkânlarla oluşturulan sağlık merkezi yer alacak.

Erdem AKTÜRK/Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181