Hüseyin Aslan'dan köysel dönüşüm önerisi!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle ziyaretçi rekoruna koştuğunu söyledi. Aslan, "Komşumuz, Samos ve Sakız Adaları gibi bir çok köyün alt yapıdan üst yapıya kadar kentsel dönüşümünü tamamladı. Özgün mimari ve çekim alanlarıyla turistlerin uğrak alanı haline geldi. Köysel dönüşüm yalnızca turisti çeken, tatil için tasarlanan bir yapı değildir. Köydeki dönüşüm, bağlı oldukları kentlerin tüm dinamiklerini etkileyen en önemli zincir halkasıdır. Köydeki dönüşüm ile göçü önlersiniz, yeni iş alanları yaratırsınız, organik ürünler ve sanatsal çalışmalarla ekonomiyi sorunsuz canlı tutma başarısı gösterirsiniz" dedi. Şirince köyünün turizm merkezi açısından en yakın örnek olduğunu ancak orada tam anlamıyla bir köysel dönüşümden bahsedilemeyeceğini belirten Aslan, "Bizim köylerimiz çok daha güzel. Buralarda gerçekleştirilecek köysel dönüşümler, Ege'yi dünya turizminde bir numara yapar" dedi.

En büyük hayalim
Aslan, en büyük hayallerinden birinin yeni bir köy projesini hayata geçirmek olduğunu belirterek, "Köyleri meydanlarıyla, kasaplarıyla, berberiyle, birer yaşam alanı halinde yeniden projelendirmek istiyorum" dedi.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181