İlk uydu kent Bahçeşehir'de 22 yeni proje yükseliyor!
İstanbul'un ve Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak bilinen Bahçeşehir, yapılaşma sürecinin hız kazandığı günümüzde çevresini büyütmeye devam ediyor. Ispartakule'den Esenyurt'a kadar olan bölge, Eston'dan Kuzu Grup'a, Sur Yapı'dan Garanti Koza'ya kadar markalı konut üreticilerinin proje üssü konumunda. Orta ve üst gelir grubuna yönelik konut ve villa projeleri ile öne çıkan bölgede 22 yeni proje hayat buluyor

Türkiye'nin ilk uydu kenti olan Bahçeşehir 1994 yılında Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak hayat bulduğunda kimse bugün gelinen noktayı tahmin edemezdi. Süzer Ailesi'nin çiftliğinde İstanbul'un kent merkezinden uzak yeni bir yaşam alanı olarak tasarlanan Bahçeşehir, Mesa-Nurol'un geliştirdiği projeler ile tanında. Günümüzde Eston'dan Kuzu Grup'a, Sur Yapı'dan Garanti Koza'ya kadar markalı konut üreticilerinin proje üssü konumunda.

Bahçeşehir, 2005 yılından itibaren Ispartakule bölgesi ile beraber ikinci büyük yapılaşma sürecine girmiş bulunuyor.1990'larda Emlak Bankası aracılığıyla yapılan toplu konut projelerine bugün Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak Konut GYO) aracılığı ile devam ediliyor. 

TOKİ ve Emlak Konut GYO bölgede bulunan boş arsalarını kaynak geliştirme projeleri kapsamında gelir paylaşımı yöntemi ile özel şirketlere ihale ederek değerlendiriyor. Bahçeşehir'in en yüksek noktası olan Ispartakule'de İstanbul'a iki yeni şehir projesinin Avrupa ayağında yepyeni bir kent yaratılıyor. Bölgede yükselen projeler yüzme havuzu, spor alanları, fitness salonu, yürüyüş alanları, sosyal tesisleri ile dikkat çeken projelerden oluşuyor.

Orta-üst gelir grubu
Bölgedeki projeler, ağırlıklı olarak orta ve üst gelir grubuna yönelik projelerden oluşuyor. Bölgede en çok 3+1, sonrasında ise 2+1 ve 1+1 konut tipinin üretildiği görülüyor. Bahçeşehir-lspartakule Bölgesi'ndeki konut projelerinde ortalama metrekare fiyatları 4 bin 970 TL iken şerefiyelerine göre 20 bin TL'lere kadar çıkan metrekare fiyatlarına da rastlamak mümkün. Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık 2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu'na göre bölgede fiyatlar, 2013'te yüzde 12, 2014'te yüzde 6, 2015'te yüzde 26, 2016 yılında ise yüzde 37,9 oranında arttı. Son dört yıla bileşik olarak bakıldığından konut fiyatlarının yüzde 106 arttığı bir bölge olarak İstanbul'da 34 adet bölge toplamı bileşik değer artışı sıralamasında 5. Sırada yerini alıyor.

Lüks konut ve villa cenneti
Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Uzmanı Emir Sezgin, bölgede daha çok lüks konut ve villaların inşa edildiğini söylüyor. Üçüncü Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarına yakınlığı ile öne çıkan bölge, yoğun trafik sorunu ile de biliniyor. Ancak yapımına başlanan metro hattı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarının tamamlanması ile bölgenin trafik sorununun çözümlenmesi bekleniyor. Tünel çalışmaları başlayan 19 kilometre uzunluğundaki Mahmutbey-Bahçeşehir metro hattının 2019 yılı sonunda tamamlanması ile bölgeye olan ilginin artacağına dikkat çeken Emir Sezgin, "TEM üzerinde oluşan 4,5 kilomtrelik trafik bu metro ile by pass edilecek. Mahmutbey, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Halkalı-Atakent, Halkalı Toplu Konut, Tema, Hastane, Altınşehir, Resneli, Ispartakule, Bahçeşehir durakları olması planlanan hattın 2019'da kullanıma açılması planlanıyor. Ulaşım planlaması güçlendikçe bölgeye olan ilgi artarken konut fiyatlarında yukarı yönlü hareket edecektir" diyor.

Ulaşımı kolaylaşacak
Ulaşım bağlantılarının gelişmesi ve erişilebilirliğin artması ile bölgede önceki yıllara benzer değer artışlarının yaşanacağına işaret eden Emir Sezgin, şöyle devam ediyor: "2017 yılı ve sonrasında özellikle yeni konut ihtiyacı devam edecek. Erişilebilir fiyatta konut geliştirilebilen bölgelerde üreticiler satışlarında zorlanmayacak ama metrekare fiyatı 6 bin TL üzerinde konutlarda alıcı daha temkinli olacak. Bu nedenle birim değeri 6 bin TL ve üstü konutlarda yıl genelinde fiyatlarda artış olmayacağı öngörülüyor." Avrupa Yakası'nın modern kent dokusuna sahip Bahçeşehir-lspartakule bölgesi, planlı kentleşmesi ve modern şehirleşmesi ile ön plana çıkıyor. Kamu yatırımlarının artması ile bölge her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Önümüzdeki dönemde Sağlıkkent, Üçüncü Havalimanı, Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir metro hattı ve yapılması planlanan Kanal İstanbul gibi yatırımlarla bölgenin cazibesinin artması da bekleniyor.

Bahçeşehir-Ispartakule hattında 22 proje yükseliyor
Bahçeşehir 1. Kısım:
Göl Panorama Evleri, Bahçeşehir Park Evleri, Vaditepe Göl Evleri

Bahçeşehir 2. Kısım:
Referans Bahçeşehir, Akzirve Strada, NLive Özyurtlar, Akzirve Bahçeşehir Evleri, New Bahçeşehir, Dumankaya Hi-Fit

Bahçeşehir yeni gelişim aksı:
Estonşehir Mahallem, Bahçeşehir Konakları, Eviva Nirvana, Ümran Konakları

Soyak Konforia:
Dekar Aşmalı Bahçeler, Yonca Villapark, Bahçeşehir Konakları

Ispartakule:
Bahçeyaka, Bizim Evler 7, Ebruli Ispartakule, Mavi İstanbul Evleri, Banu Evleri Ispartakule 2

İndergi Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181