İmar uygulaması Haziran 2017'ye uzatıldı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve bu yılsonunda yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını müjdeledi. Bu konuda yaptıkları girişimlerin olumlu sonuç verdiğini dile getiren Başkan Altepe, kendisini telefonla arayan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın, uygulamanın haziran sonuna kadar uzatıldığını söylediğini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşımak ve kentin yarınını da garanti altına almak hedefiyle attığı adımlar yine olumlu sonuç verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar yönetimlerinde yeni bir tip yönetmelik çıkarılması konusunda geçtiğimiz yıllarda faaliyet başlatmış ve kentlerdeki mevcut imar yönetmeliklerinin yerine hazırlanacak yeni yönetmeliğin 2014 yılı Mayıs ayında yürürlüğe girmesini hedeflemişti. Bu sisteme göre yapılanması bitmek üzere olan birçok bölgede yeni yapılacak binaların diğerlerine göre oldukça farklı ve daraltılmış imkanlara sahip olacağını, bunun hem hak sahiplerini hem de inşaat sektörünü mağdur edeceğini göz önüne alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sektör temsilcilerinden de gelen yoğun talep üzerine konuyu Ankara’ya taşımıştı. O dönem yapılan görüşmeler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçerli olan mevcut yönetmeliklerin 2016 yılı başına kadar geçerli olacağını duyurmuştu. Ancak 2016 yılı başında da yeni imar yönetmeliğinin henüz hazır olmaması ve bu düzenlemenin mevcut şartlarda önemli değişikliklere yol açacak olması nedeniyle konuyu dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye taşıyan Başkan Altepe, sürenin 2016 yılı sonuna kadar uzatılmasını sağlamıştı.

Uygulama Haziran sonuna ertelendi
Söz konusu yönetmeliklerin henüz tam olarak şekillenmemesi ve doğabilecek hak kayıplarını göz önünde bulunduran Başkan Altepe’nin konuyu ısrarlı takibi yine olumlu sonuç verdi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, dün gece karar onaylanır onaylanmaz Başkan Altepe’yi telefonla arayarak, uygulama süresinin 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını belirtti. Konuyu ilk günden beri yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, “İmar yönetmeliğinin net olarak anlaşılabilir olması, yoruma ve istismara açık olmaması, her belediyede uygulanması, emsal denince aynı kat ve büyüklükte olması, uygulamanın her belediyede eşit olması hedefleniyordu. Bu nedenle tek tip yönetmelik hazırlanıyor. Ancak bu hazırlık sürecinde mağduriyet yaşanmaması, inşaat sektörünün zarar görmemesi için bizim yaptığımız başvuru ve tekliflerle süre iki kez uzatılmıştı. Konuyu biz yakından takip ettiğimiz için dün gece yarısı Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan, beni aradı ve bu yılsonunda dolacak sürenin 30 Haziran 2017’ye kadar uzatıldığını söyledi. Bu kararı ile 2017 yılı ortasına kadar mevcut imar yönetmeliğinin geçerli olması sağlanmış oldu. Bu şekliyle artık inşaat sektöründe yaşanan bu sıkıntı da ortadan kalkmış oldu. Bu 6 aylık sürede de yeni yönetmeliğin onaylanması öngörülüyor. Karar inşaat sektörümüz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selen 7 yıl önce

iki yıldır yeni kanunu bekliyoruz neden uzatıldı haziran ayı çok geç bekleyen insanlara yazık değil mi ev yapıcagız en iyisi olsun diye bekliyoruz tavan yükseklikleri şuan çok alçak önden çekmeler çok fazla kutu gibi evler olur yaşama alanları bile kalmıyor lütfen yeni kanunun en kısa zamanda çıkartılmasını ve yeni düzenlemeleri insanların mağdurıyetleri dikkate alınarak çıkarılmasını rica ederim. 2016 yılında çıkıcaktı kanun şimdi 2017 haziran sonu bizlere de yazık günah.

banner182

banner181