İmar Yönetmeliği'nin uzatılması sektöre umut olacak!
İnşaat sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendirmek ve 30 Haziran 2017 tarihine kadar ertelenen imar yönetmeliğinin sektörel yansımalarının masaya yatırıldığı toplantı birbirinden önemli isimleri bir araya getirdi.

EmlakSayfasi.com.tr tarafından düzenlenen sektör buluşmaları kapsamında bir araya gelen inşaat sektörü temsilcileri, konut satışları ve kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere hazırlanmakta olan yeni imar yönetmeliğin hakkında görüşlerini paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi  Başkanı Ali Tuğcu, ASKON İnşaat Sektör Başkanı Eyüp Yetim, Bakyapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Barutçuoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur ve Nilüfer Proje Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altın’ın katıldığı toplantı da inşaat sektörünün ortak görüşü; hazırlanmakta olan yeni imar yönetmeliğinin yıl sonuna kadar uzatılması yönünde oldu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ATİLLA ÖDÜNÇ “YENİ YÖNETMELİK İLE SEKTÖRÜN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEKTİR”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, hazırlanmakta olan imar yönetmeliğinin mevcutta uygulanmakta olan bazı sorunları ortadan kaldıracağını ve inşaat sektörünün önünü açacak bir takım düzenlemeler getireceğini söyledi. Ödünç,”İnşaat sektörünün anayasası olarak kabul edilen imar yönetmeliğimiz titizlikle hazırlanıyor. Bu süreçte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin yoğun bir çalışması var. Bursa olarak uygulamakta olduğumuz yönetmeliğimiz uzun yıllardır başarıyla uygulanıyor. Yeni yönetmelik ile de başarıyla uygulanan projelerinde önü açılacaktır. Ancak ülke gündeminde yoğunluk ve referandum süreçlerinden dolayı ciddi bir vakit sıkışıklığı yaşanmaktadır. İnşaat sektörü temsilcileri ile yaptığımız tüm görüşmelerde yeni yönetmeliğinden en azından yıl sonuna kadar uzatılması ya da geçerlilik süresinin yıl sonundan itibaren başlaması yönünde. Bizlerde bu talepleri başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere tüm yetkililere ileteceğiz. Umuyoruz ki sektörümüz adına olumlu bir karar çıkar” dedi.
 
BTSO İNŞAAT KONSEYİ BAŞKANI ALİ TUĞCU “İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN ERTELEME UMUT OLUR”
Yeni yönetmeliğin zaman olarak oldukça yoğun bir döneme geldiğini söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, inşaat sektörünün hazırlıklarını henüz tamamlayamadığını ve yıl sonuna kadar süreye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Ali Tuğcu, “2013 yılından bu yana imar yönetmeliğinin geleceği hakkında önemli çalışmalar yürütülüyor. Bizlerde bu çalışmaların içinde yer alıyoruz. Herkesin ortak amacı sektörün gelişimi adına yeni bir yönetmeliğin yürürlüğe girmesidir. Ancak inşaat sektörü son yıllarda oldukça zor şartlardan geçiyor. Üstelik ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olarak kabul edilen bir sektörün bu derece zor şartlar altında üretim yapması da pek kolay olmuyor. Bu yüzden yeni yönetmeliğin uygulamaya geçmesi aşamasında da sektörün ortak talebi yıl sonuna kadar bir erteleme olması yönünde” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181