"İmar yönetmeliğinin uzatılması ile nefes alacağız"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, plan tadili yapmadan ve emsal artışı zorlaması olmadan riskli binaların dönüşümüne imkan veren yönetmeliği 30 Haziran 2017'ye kadar uzattı.

ÎNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın vatandaşı ve firmaları rahatlattığını söyleyerek, "Riskli bina sahipleri ile yapı müteahhitlerinin aralarında yaptıkları 'Arsa Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmeleri, 'Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'dir. Birçok müteahhit, bu yönetmeliğe göre sözleşme imzalayarak maddi ve manevi sözde bulundu. Ancak yönetmelik kapsamında imzalanan sözleşmelerin ruhsat alma süresi 1 Ocak 2017 tarihinde sona eriyordu" dedi.

MAĞDURİYETLER ÖNLENMİŞ OLDU'
Sözleşme imzalayan firmaların her türlü hazırlığı yaparak ruhsat için başvurduklarını ifade eden Durbakayım, belediyelerdeki uygulama farklılıklarından dolayı son noktayı koyamayan yüzlerce firma olduğunu belirtti. Belediyelerdeki farklı uygulamaların sona ermesi ve geciken ruhsatların yetişebilmesi için Bakanlığa müracaat ettiklerini ifade eden Durbakayım, "Sektörden gelen talepleri dikkate alarak Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'nin 30 Haziran 2017 tarihine kadar yürürlükte kalmasını uygun gören Bakanlık, halen neticelenmemiş projelerde riskli bina sahipleri ile yapımcı firmaların uğrayacakları ciddi mağduriyetlerin önüne geçmiştir" diye konuştu.

NEFES ALACAĞIZ
Baysaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın ise, "Yönetmeliğin 6 ay daha uzatılması özellikle kentsel dönüşüm projeleri üreten firmalar için yerinde bir karar oldu. Yükselen döviz kuru ve artan maliyetler sebebiyle zor günler geçiren konut üreticileri, bu erteleme kararıyla 2016'yı daha sakin kapatacaklardır. Bu sayede nefes alacağız" dedi.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181