'İNDER'in en önemli gündemi kentsel dönüşüm!'
Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, son dönemde gayrimenkul ve inşaat dünyasının en aktif isimlerinden biri. İsmini gazete, dergi, televizyon ve dijital medya yayınlarında sıkça duyduğumuz Ali Nuhoğlu'nun bu bilinirliğini yaptığı 'çarpıcı açıklamalara' ya da 'medyatik kişiliği'ne borçlu değil... Onun bu kadar tanınmasının en önemli nedeni, inşaat ve gayrimenkul sektörünün sorunlarına sadece konuşarak ve eleştirerek değil çalışarak çözüm üretmeye çalışan biri olmasından geliyor. Nuhoğlu, sivil toplum kuruluşları bünyesinde yaptığı bu çalışmalarla aynı zamanda sektörde örgütlenmenin ne kadar önemli ve faydalı olduğunu da ortaya koyuyor.

Fikirtepe Platformu'nun başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten Ali Nuhoğlu, artık İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) Yönetim Kurulu'nda da görev yapıyor. 23 Mart'taki Genel Kurulda derneğin yönetim kurulu üyeliğine seçilen Ali Nuhoğlu, İNDER'de de kentsel dönüşüm konusunda önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

İNDER'in önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm konusuyla ilgili çok ciddi bir rol ve misyon üstleneceğini söyleyen Ali Nuhoğlu, "Kentsel dönüşüm alanlarında tüm faaliyetlerin doğru ve düzgün bir şekilde yapılması, altyapı, üstyapı çalışmalarının deprem denetimine uygun olması, çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi ve İstanbul'a yakışır alanlar yaratılması konusunda İNDER her zaman en etkili dernek olmayı hedeflemektedir" dedi.

'Müteahhit olma kriteri belirlenmeli'
İNDER olarak vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmesi ve iş yapacak firmaların da doğru yönlendirilmesi adına etkin bir rol oynayacaklarını kaydeden Nuhoğlu, derneğin önündeki önemli konulardan birinin de 'müteahhit olma kriteri' olduğunu söyledi. Eskiden beri tabir edilen çantacı müteahhitlerin artık daha fazla etrafta olmalarını engellemenin önemli bir gelişme olacağını anlatan Nuhoğlu, "Kamuyla da görüşüp tam bir işbirliği içinde müteahhit olma kriterlerinin çok net belirlenmesi gerekmektedir. Taahhütleri yerine getirecek, ​vatandaşı mağdur etmeyecek ve kentin siluetine, ekolojik dengeye zarar vermeyecek kişilerin sektörde olmasını sağlamalıyız" açıklamasında bulundu.

100'ün üzerinde projede imzası var 
Nuhoğlu İnşaat hakkında da bilgi veren Ali Nuhoğlu, 30 yıldan bu yana inşaat sektöründe hizmet veren şirketin bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında 100'ün üzerinde projeye imza attığını söyledi. Bu projelerin arasında Türkiye'nin sembol yapılarının da yer aldığını anlatan Nuhoğlu "Tamamladığımız projelerimiz arasında İstanbul Akvaryum, Aqua Florya AVM, Crovvne Plaza Hotel Florya, Gürpınar Su Ürünleri Hali, Sinan Erdem Spor Salonu, Küçükkuyu Port, Bursa Hayvanat Bahçesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi gibi yapılar bulunuyor" şeklinde konuştu. 

Nuhoğlu İnşaat'ın devam eden projelerinin başında, İstanbul'un kentsel dönüşüm merkezi sayılan Fikirtepe'deki Yenitepe Kadıköy projesinin geldiğini söyleyen Nuhoğlu 2 etaptan ve yaklaşık 1100 bağımsız bölümden oluşan projede artık teslim tarihlerine çok yaklaştıklarını belirtti. Yenitepe Kadıköy'ün ilk etabının satışları sona erdiğini de kaydeden Nuhoğlu "Şimdi ikinci etabı satışa sunmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu. Nuhoğlu proje hakkında şu bilgileri verdi:

"1+1 'den 5+2'ye kadar geniş alternatifli konut tiplerimiz, home ofis ve ticari alanlarımız bulunuyor. Yenitepe Kadıköy, sosyal tesislerin, havuz, kapalı otopark, sanat sokağı, yürüyüş parkurları gibi pek çok farklı aktivite alanı ve sosyal donatının yer alacağı çok boyutlu bir proje. Aynı zamanda bölgedeki en büyük peyzaj ve yeşil alanına sahip ve LEED Gold sertfikalı tek proje olma özelliği de bulunuyor. İlk etap teslim tarihimiz 2017 Nisan ayı."


Esra ÖZSÜMER/İndergi Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181