İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 0.8 puan arttı!
İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi nisan ayında 0.8 puan artarak yeniden 100 puan seviyesinin üzerine çıktı. Bileşik Endeks, nisan ayında faaliyetlerdeki artışın etkisi ile yükseldi. Mevsimsellik ve canlanan iç talep faaliyetleri olumlu etkiledi. Buna karşın güven endeksi gerilerken, beklenti endeksindeki iyileşme yavaşladı. Bileşik Endeksi oluşturan üç alt endeks farklı gelişme gösterdi. İnşaat malzemeleri sanayinde faaliyetler artışını nisan ayında da sürdürdü. Artan olumlu mevsimsellik etkisi ile özellikle iç satışlar ve üretimde hızlı artışlar gerçekleşti. Buna bağlı olarak faaliyet endeksi nisan ayında 1.9 puan arttı. Nisan ayında hemen tüm faaliyetlerde artış yaşandı. Satışların ciroya dönüşümü ise yavaşladı.

Siyasi belirsizliğin güvene etkisi
Güven endeksi nisan ayında durağanlaştı. Şubat ve mart aylarında artan güven, nisan ayında siyasi belirsizlikler ile durdu. Güven seviyesi geçen yılın aynı ayının güven seviyesinin 9.6 puan altında kaldı. Beklentiler Endeksindeki artış da yavaşladı. Faaliyetlere üişkin beklentiler artışını sürdürürken, genel ekonomiye ilişkin beklentiler yeniden zayıfladı. Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerde çok uzun süre sonra başlayan iyüeşme nisan ayında yerini yeniden gerilemeye bıraktı. Siyasi belirsizlik ekonomik beklentileri olumsuz etkiledi.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181