İnşaat sektörü 2 milyona yakın istihdam sağlıyor!
Boğaziçi Üniversitesi ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) iş birliğiyle düzenlenen İnşaat Ekonomisi Zirvesi'nin "Ekonominin Yükselen Değerleri" başlıklı panelinde konuşan Fethi Hinginar, inşaat sektörünün ekonomiye katkısını değerlendirdi. Hinginar, inşaat sektörünün sanayiye de büyük katkı sağladığını dile getirerek, "İnşaat malzemeleri ihracat rakamı otomotiv sektörünün ihracat rakamlarıyla yarışır durumda. Cari açığa yüzde 230 pozitif katkı sağlıyor. Çünkü inşaat malzemeleri üretimde yerli malzemeler kullanıyor." görüşünü paylaştı. Günümüzde Türkiye'de üretilen inşaat malzemelerinin dünyadaki bütün ülkelerde üretilen malzemelerle yarışır durumda olduğunu kaydeden Hinginar, Türkiye'nin, çimentoda dünyanın en kaliteli üretimini yapan ilk 5 ülke arasında olduğunu vurguladı.

Hinginar, konut fiyatlarının artışında inşaat malzemelerinin fiyatlarının etkisinin olmadığının altını çizdi. Hinginar, "Çünkü inşaat malzemelerinde ithal malzeme girişi çok az. Burada birincil öncelikte arsa önemli. Arsa fiyatlarında fazlasıyla spekülasyon var" ifadelerini kullandı. Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında artık gurur duyulacak işler yaptığına işaret eden Hinginar, ayrıca müteahhitlik sektörünün mali yapısının da son dönemde iyiye gittiğini söyledi. Hinginar, "İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotifi. Özellikle GSYHnin yüzde 5'inden fazlasını sağlıyor ama istihdam açısından daha yüksek rakamlar söz konusu. Sektör, 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlıyor" bilgilerini verdi. 

Posta Çukurova Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181