'İnşaat sektörü büyümeye ve gelişmeye devam edecek'!
Büyük ölçekli altyapı ve konut projelerinin sektöre olumlu yansıdığını da ifade eden Yenigun "Türkiye'de toplam inşaat sektörü üretiminin yarısından fazlasını oluşturan konut üretiminde de ivme geçtiğimiz dönemde hızlanmış; bina inşaatı alt segmentinin toplam inşaat faaliyetlerindeki payı artmıştır. Hızlı kentleşme paralelinde yeni yerleşim alanlarının gelişmesi ve kentsel dönüşüm gibi etki alanı oldukça geniş projeler, konut segmentinde faaliyetin önemli oranda artmasına sebep olmuştur. Ayrıca, büyük ölçekli altyapı ve ulaştırma projeleri de konut faaliyetlerine olumlu yansımaktadır. Bu süreçte toplam satışların yaklaşık yüzde 35'ini oluşturan ipotekli konut satışları bankaların faiz indirmeleri sonucu yılın ilk sekiz ayı toplamında yüzde 23 artmıştır' dedi.

Türkiye'nin bölgenin en güçlü müteahhitlerine sahip olduğunu ve hem ülkeyi hem de bölge ülkelerini büyük projelerle donattıklarını ifade eden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ekonomisinin 3 'üncü çeyrekteki büyüme oranı yüzde 11.1 gibi, inşaat sektörünün de büyüme eğiliminde olduğunu söyledi. Ekonomik büyümenin istihdama da olumlu etki yaptığını ifade eden Yenigün " Bu yıl da inşaattaki büyüme ivmesi devam edecek. Son dönemde ekonomik büyümeye paralel olarak istihdamda da kademeli artış gözlenmektedir. İşgücü göstergeler indeki göreceli toparlanma, ekonomi yönetimi tarafından alınmakta olan tedbirlerin istihdamı desteklediğine işaret eder niteliktedir. Ayrıca son dönemde beklenenin üzerinde artış gösteren sanayi üretimi gibi öncü göstergeler ekonominin genel performansına ilişkin olumlu sinyaller sunmaktadır" dedi.

SEKTÖR GELİŞİYOR
Kalkınma hedefleriyle orantılı olarak Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesini sürdüreceğini belirten Mithat Yenigün "Kısa vadeli sermaye hareketleri dışında, uzun vadeli doğrudan yatırımı arttıracak, bir başka deyişle üretim, ihracat, istihdam açısından da ekonomiyi destekleyecek bir ortamın sağlanması adına, yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiği dile getirilmektedir. Belirsizliklerin böylesi yüksek olduğu bir dönemde, ülkenin kalkınma potansiyelini iyileştirmek, ekonomik büyümeyi sürdürülebilir kılmak üzere atılacak etkin adımlar hayati önem taşımaktadır. TÜİK verilerine göre 2017 üçüncü çeyrek sonu itibariyle toplam GSYH büyümesi yüzde 7.4, inşaat sektörü büyümesi yüzde 10.2 olmuştur" diye konuştu.

Star Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181