İnşaat sektörü Hindistan'da 50 milyon konuta hazır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin, 2022’ye kadar ülkede 50 milyon konut yapmayı planladıklarını belirterek, Türk müteahhitleriyle çalışmak istediklerini söylemesi, gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, Hindistan'daki yeni konut projelerinden Türkiye'nin de pay almasını bekliyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün de Hindistan'da çok büyük iş potansiyeli bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: 

İhtiyaçları çok 
"Hindistan'da iş yapmaya olumlu bakıyoruz. 1.3 milyar nüfusu var. İhtiyaç çok, imkanları da var. 50 milyon konut çok büyük bir rakam. Yani Hindistan'ın 5 yıl içinde konut ihtiyacı olan kişi sayısı Türkiye nüfusunun 2.5 katı. Türkler 10 yıldır Hindistan'da çeşitli alanlarda iş yapıyor ama konut sektörüne yeni gireceğiz. Ülkede hayat standardı yükselecek."

Dünyanın radarındayız
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise, Türkiye'nin inşaat sektöründeki başarısının artık tüm dünyanın radarına girdiğini söyledi. Demir, şunları kaydetti: "Türkiye, Hindistan'ın mevcut kültürel dokusunu koruyarak kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütebilecek kabiliyete sahip. Ülkenin çehresi, Türk inşaat firmalarının değişim ve dönüşümde edindiği tecrübesiyle yeniden şekillenebilir. Bu atılım hayata geçerse, 50 milyon konut, sadece inşaat firmalarına değil, yan sektörlere de ciddi iş potansiyeli sağlar."

Tecrübemizle ciddi pay alırız
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, yaptığı değerlendirme, Türkiye'nin müteahhitlik, iş gücü ve tecrübe noktasında oldukça ileri durumda bulunduğunu ifade ederek, "Bu know how'ı zaman içerisinde yurtdışına aktaracağız. Türk müteahhitlik sektörü buradan da ciddi anlamda pay alacaktır" dedi. Kurum, sadece inşaat yaparak değil, mühendislik ve mimarlık anlamında hizmet verilerek de sektörün destekleneceğini kaydetti.

Diğer ülkelerle yarışta avantajlıyız 
Murat Kurum, "Hindistan'da konut yapacak ülke sadece Türkiye olmayacak. Türkiye, diğer ülkelerle yarışacak ve bu yarışta her türlü avantajlı... Neticede bu iş yapılacaksa biz de buradan önemli bir pay alırız" değerlendirmesinde bulundu.

Büyük yatırımlar yapabiliriz
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu da, şunları söyledi: "Yeni pazar arayışındaki sektörümüz Hindistan'a büyük yatırımlar yapabilir. Biz de fırsatları değerlendirerek Hindistan pazarında iş yapmayı arzu ederiz."

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181