İnşaat sektöründe tahkimin önemini masaya yatırdılar!
İNTES'in 49'uncusunu düzenlediği Çözüm Arama Konferansında Milletlerarası Tahkim hakkında bilgi verildi. Konferansın açılışında konuşan Ersoy, "Zor coğrafyalarda çalışıyoruz. Ortadoğu, Kuzey Amerika, Sahra Altı Afrika, Türk Cumhuriyetleri klasik pazarlarımız ve ülkelerin hukukları birbirinden farklıdır. Bazen ülke mevzuatında uyum sorunu yaşıyoruz. Bu yüzden alternatif çözümlere ihtiyaç duyuyoruz. Tahkimde uyuşmazlıklar süratle ve titizlikle ele alınmaktadır" dedi. Ersoy, Türkiye'nin jeolojik konumu nedeniyle ulaştırma ve lojistikte önemli merkezlerden biri haline geldiğini, hukuk alanında da merkez haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Ersoy, "Tahkimde taraflar uygulanacak hukuku kendileribelirleyebilir. Tahkim, özellikle inşaat sektörü açısından son derece önemli ve gerekli" dedi. 


İSTAC bölgenin tahkim merkezi olmaya aday
Uluslararası tahkim uygulamaları hakkında bilgi veren İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAC) Başkanı Ziya Akıncı da amaçlarının, ticari aktörler arasındaki uyuşmazlıklarda çözüm merkezi haline gelmek olduğunu belirtti. İSTAC Başkanı Akıncı, tahkimin uyuşmazlıkların hızlı çözümüyle, ekonomiye ve tarafların çıkarlarına katkı verdiğini anlattı. İlk kez Türkiye'de süreçleri hızlandıran seri tahkim uygulanacağını belirten Akıncı, "Artık üç ayda kararların alınması durumuna gelindi. Dilekçe yazma süresi 15 güne indi. Değeri 300 bin dolar altındaki uyuşmazlıklar seri tahkime giriyor. Bu tutarın üstünde olanlar ise tarafların uzlaşması halinde tahkim kapsamına giriyor. Her aşaması öngörülen yargılama sistemi çok önemli. Zaman çizelgesi diye adlandırıyoruz. Temyize gitmeden kararın hemen icrası mümkün" dedi. 

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181