'İnşaat sektörünü ekonominin lokomotifi olarak görüyoruz'!
İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle CNR Expo Yeşilköy'de düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı başladı. Zirvenin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 15 yıl önce gayrimenkul sektörüyle ilgili bu derece yoğun fuar ve zirveler düzenlenmediğini aktardı.

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ
Ceylan, "Sektör 15 yılda önemli gelişmeler kat etti. Yatırımları dünyada örnek teşkil edecek projeler sunuldu. Önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum. Hükümetimiz inşaat sektörünü ekonominin lokomotifi olarak görüyor" dedi.  

ZORLUKLAR AŞILACAK
Kentsel dönüşümün hızlanması için hazırlanan kanun teklifinin yasalaşmasını beklediklerine işaret eden Ceylan, İller Bankası kanununda düzenlemeler getirileceğini hatırlatarak, bu kapsamda İller Bankası'nın 20'den fazla gayrimenkulunu satışa çıkardıklarım ve buradan gelecek paranın kentsel dönüşüm alanında kullandırılacağını belirtti. Ceylan, kentsel dönüşümde yaşanan bü. rokratik zorluklan aşmak için çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Türkiye cazibesini koruyor
TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de, Türkiye'nin dünya arenasında en başarılı olduğu sektörlerden birinin inşaat olduğunu belirterek, bu yıl da konut satışlarında yeni bir rekor kırılacağı öngörüsünde bulundu. Özçelik, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Türkiye'nin yatırım cazibesini koruduğunu ifade etti.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181