'İnşaat sektörünün vergi yükü çok büyük!'
23 Mart'ta olağan genel kurul toplantısını gerçekleştiren İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım'ı üçüncü kez genel başkan seçildi. Nazmi Durbakayım, esas hedeflerinden birinin inşaat sektörüne uygulanan ve yüzde 25'e varan vergi ve harçların makul seviyelere çekilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. 

İNDER'in geçmiş dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığı konulardan birinin de Afet Yasası'nın aksayan yönlerinin giderilmesi olduğunu belirten Nazmi Durbakayım, "Afet Yasası çıktığından beri bir sürü problemi ile birlikte devam ediyor. Biz bunu vesile ederek bir rapor hazırlattık. Bu rapor hazırlanırken de bakanlığın hukuk bürosu ile birlikte çalıştık. Afet Yasası'nın önümüzdeki günlerde torba yasaya girecek olan ve Doğu'daki dönüşümü kapsayan ilavelerinde bu raporda sunduğumuz önerilerin bir kısmı yer alıyor. Bir kısmı da önümüzdeki günlerde yer alacak" diye konuştu.

İNDER'de yeni yönetim belirlenirken, Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, derneğin İstanbul'da yapı müteahhitlerinin kapısını çalabileceği bir dernek olduğunu belirterek, "2014 yılının son çeyreğinden bu yana inşaat sektörünün ülke ekonomisinin gerisinde kaldı. Bu yıl büyüme yüzde 4 olacak. Ben inanıyorum ki biz onun da üzerine çıkacağız. Türk müteahhitleri olarak ülke ekonomisinin büyümesi için gerekeni yapacağımıza inancım sonsuzdur" dedi. Önümüzdeki dönemde yeni İNDER Yönetim Kurulu'nun önünde 3 önemli konu olduğunu anlatan Emre Çamlıbel ise,"AVM'ler hakkındaki yönetmelik, Kadıköy ve bazı ilçelerdeki siluet veya yükseklik kararı. Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında belli bir büyüklüğün üzerindeki ticari binalarda zorunlu hale getirilen ama uygulanamayan yenilenebilir enerj i üretimi adapte etmesi gibi bir şart var. Onun kaldırılmasına yönelik bir takım çalışmalar yapacağız gibi gözüküyor" dedi.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181