'İnşaat sektörünün yarısını oluşturan konut sektöründe ivme hızlanmakta'!
CNR Emlak Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen CNR Emlak Zirvesi'nde, yabancı yatırımcılar perspektifinden alternatif finansman modelleri, sürdürülebilir ve daha yeşil şehirler gibi konular masaya yatırıldı. Zirvede 30'un üzerinde konuşmacı, 25 ülkeden 500'ü yabancı, toplam bin 200 katılımcı ile buluştu. CNR Expo Yeşilköy'de İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle düzenlenen CNR İstanbul Emlak Zirvesi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, inşaat sektörünün 2017 yılının ilk 6 aylık döneminde milli gelirdeki payının yüzde 8.6 olduğunu belirterek, sektörün başarılı olması ve yatırım çekmesinin nedenleri arasında ilk sırayı milli gelirdeki artışın aldığını söyledi. Öte yandan şehirleşmenin artması, dönüşüm ihtiyacı gibi nedenlerle önemli bir yükseliş gösteren gayrimenkulün son dönemde ise yabancı yatırıcıyı da çekmeye başladığını anlattı.

YATIRIMCILARA KOLAYLIK
TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de Türkiye'nin uluslararası rekabette en başarılı olduğu alanların başında gayrimenkulün geldiğini vurguladı. Gayrimenkulde Türkiye'nin cazibesini koruduğunu ifade eden Özçelik, "Devletimiz yatırımcılara büyük kolaylıklar sunuyor. Türkiye'de yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır ve kazanmaya devam edecektir" dedi. CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ise emlak ve gayrimenkul sektörlerini küresel pazara tanıtmanın bir ülke meselesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehircilik Şurası'nda yeşilden uzak kentlere ve betonlaşmaya dikkat çektiğini hatırlatan Şenel, bu mesajların bir anlamda CNR Emlak Fuarı'nın ana temalarından biriyle örtüştüğünü kaydetti. Şenel, CNR Emlak Zirvesi'nin sektördeki dinamiklerin ele alındığı çok önemli bir platform olduğunu vurguladı.

KAMPANYALAR SÜRMELİ
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarında yılık bazda yaşanan artışa vurgu yaparak, "Türkiye'de toplam inşaat sektörünün yarısını oluşturan konut sektöründe ivme hızlanmakta. Talep ertelenmesinin önüne geçmek üzere kampanyaların devam etmesi önem arz ediyor. Kentsel dönüşümü bütünsel bazda düşünerek kentsel altyapı, yeşil alan gibi bölge halkının da ihtiyaçlarını karşılayarak hayata geçirmeliyiz" şeklinde konuştu.

YEŞİLİN BABASI GELECEĞİN TRENDLERİNİ ANLATTI
Yeşil binalar üzerine 14 kitap yazan, LEED sisteminde yaklaşık 4 bin inşaat sektörü profesyonelini eğiten, 'Yeşilin Babası' lakaplı Jerry Yudelson'un 'Sürdürülebilir Şehirciliğin Geleceği' başlıklı sunumu, zirvenin en ilgi çeken bölümlerinden biri oldu. Geleceğin yeşil bina trendlerini sıralayan Yudelson, "Sertifikasyon büyüme hızı yavaşlayacak, enerji verimliliği asıl nokta olacak, sıfır net enerji binaları yükselişe geçecek, derecelendirme sistemleri yarışacak, güneş enerjisi yükselişe geçecek, asıl vurgulanan nokta su olacak" dedi..

Yavuz Karaman / Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181