Işıklandırmalar tamamlandı
ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde köprünün kedi yolundaki çalışmalar devam ediyor. Köprünün halatlarının bağlantısının sağlandığı kedi yolundaki çalışmalar kameralara yansıdı.
 
Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor. Toplam 78 eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23’ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.
 
Kedi yolu montajı tamamlandı
Öte yandan 3. Boğaz Köprüsü Projesinde "kedi yolu" montajı geçen aylarda tamamlanmıştı. Ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek "kedi yolu" montajıyla Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya gelmiş oldu. Bu kapsamda üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve iki şeritli demir yolu geçecek olan köprüye yapılan ışıklandırma sisteminin aydınlanması kameraya yansıdı.
 
Akşam saatlerinde ışıklandırma sisteminin bölüm bölüm aydınlatılması renkli görüntülere sahne oldu. Rumeli Kavağındaki bir plajda denize giren vatandaşlar köprü manzaralı yüzmenin keyfini çıkarttı.
 
İki kıtayı birleştirecek olan tabliyelerin kaldırılması için inşaat sahasına "Derrick Crane" adı verilen vinçlerin parçaları getirilmişti. Daha önceden montajları tamamlanan ve bin ton kaldırma kapasitesine sahip dev vinçler, köprünün çelik tabliyelerinin deniz ve karadan kaldırılıp yerleştirilmesi aşamasında kullanılıyor. Çalışmalar kapsamında, 940 ton ağırlığını bulacak olan tabliyelerin montajı bu vinçler sayesinde sağlanıyor.
 
Bin 800 tonluk yüzer vinçler kullanılıyor
Tabliyelerin kaldırılmasını sağlayan bu vinçler deniz ve karadan tabliyeyi alarak, köprü tabliyelerinin birleşme noktalarından kaldırarak ekleme yapıyor. Tabliyenin devamına konulan bu vinçlerin kaldırma kapasitesi bin ton, ağırlıkları 300 ton civarında. Toplam 59 tabliyenin 40 adedi bu dev vinçler yardımıyla kaldırılacak.
 
3. Boğaz Köprüsü Projesindeki çalışmalarda çelik tabliyelerin yerleştirilmesi işlemi kapsamında tabliyelerin asılması işlemi için bin 800 tonluk yüzer vinç kullanılıyor. Çelik tabliyelerin denizden karaya sevk edilmesi için Romanya’dan kiralanan bin 800 ton taşıma kapasitesine sahip vincin içinde 16 personel çalışıyor. Alınan bilgiye göre, yüzer vincin Malta bandıralı "GSP NEPTUN Floating Crane" olduğu güvertesinin 86 metre uzunluğunda, 36 metre genişliğinde olup güverte derinliği 6,5 metre ve bom yüksekliğinin 82 metre olduğu öğrenildi.
 
Toplam ağırlığı 7 bin 500 ton olan yüzer vinci kaldırma kapasitesi ise bin 800 ton. Bu yüzer vinç, Asya ve Avrupa yakasında 14 adet ağırlıkları 450 ile 850 ton arasında değişen çelik tabliyeyi denizden karaya nakledecek. Deniz üzerinde kendini sabitlemesi ve çalışması için Marmara Boğazı transit geçişlere kapatılıyor. Telefon, kamera, telsiz ve yangın sistemlerinin tümünü kendi içerisinde bulunduran vincin yükleme hızı dakikada 1,8 metre ve boşaltma hızı dakikada 3.6 metre olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181