İsmet Yıldırım Kiptaş'ın yeni dönem projelerini açıkladı!
2018 ajandalarında vatandaşa ucuz konut üretme planlarının olduğunu söyleyen Yıldırım'ın, gayrimenkul sektörü ve Kiptaş'ın yeni dönem projeleriyle ilgili açıklamaları ise şöyle:

2017 İYİ GEÇTİ
2017'de rakamlar çok iyi geldi. Türkiye'nin rakamları yüz güldürdü. İhracatta da öyle büyümede de. Konutta da toparlama yılı oldu. Piyasanın durgunluğuna rağmen Kiptaş'ın satışları iyi idi. Diğer, firmaların birçoğu da 20l7'yi iyi geçirdi. Bizler de hem üretim yaptık hem de elimizdeki anahtar teslim daireleri yüzde 20 indirim kampanyası ile sattık. Şu anda Bahçeşehir'deki Vaditepe projemizde 200'den daha az sayıda daireyi çok uygun ödeme planları ile satıyoruz. Diğer projelerimizde de cezbedici kampanyalarımız devam ediyor.

AJANDAMIZDA KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR 
KİPTAŞ, 2018'i atılım yılı ilân etti. Bilhassa dönüşüm konusunda Büyükşehir belediyemizle birlikte İstanbul'un çeşitli ilçelerinde ciddi dönüşüm projelerine başlayacağız. Onun yanında yine sosyal konut projelerini devam ettireceğiz. 2018 ajandamız dolu. Sayın Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal ile bu alanda kamuoyuna açıklamalarımız olacak. Sadece 2018'de 3 bin konut üretme planımız var. Daire fiyatları ise minimum 200 bin liradan aşağı olacaktır.

FİKİRTEFE'DE VARIZ
İstanbul'daki kentsel dönüşümü kendi içinde halleden ilçeler var. Mesela Kadıköy ilçesi bunlardan birisi. Ancak bu bölgede bilhassa Bağdat Caddesi'ndeki konutların fiyatları biraz şişti herhalde. Biz, Fikirtepe bölgesinde varız. Biz, Fikirtepe'de bakanlıkla birlikte, hem oraya bir ivme kazandırmak hem de oradaki bazı müteahhitlerin iflas etmesi durumuyla vatandaşın mağdur olmaması için birkaç projeye girdik. Fikirtepe biz kentsel dönüşüm alanı olsa da, rantsal dönüşüme karşıyız belediye olarak. Vatandaşa kendi yerinde dönüşüm yaparak onun orada oturmasını sağlamak istiyoruz. Onun dışında Anadolu yakasında Beykoz'daki 2B arazilerinden dolayı bir dönüşüm söz konusu. Tuzla'da dönüşüm başlamadı. Biraz Pendik'te var. Onun dışında çok dönüşüm yeri yok. Anadolu yakasında dönüşüm adı altında çok şey yok. Avrupa yakasına göre sakin. Avrupa yakasında ise hemen hemen her ilçede ciddi dönüşüm söz konusu. İstanbul'un şu anda en önemli gündem konusu bana göre deprem olmalıdır. Belli bölgelerin mutlaka yenilenmesi lazım. Onun için de kamuoyunun daha çok bilinçlenmesi gerekiyor, Kamuoyu desteği mutlaka olması lazım. Onun için Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlığın çalışmasıyla İstanbul önümüzdeki seneden itibaren, öncelikle yerinde dönüşüm olmak kaydıyla vatandaşa ciddi projeler sunacağız.

RANTSAL DÖNÜŞÜME KARSIYIM
Fikirtepe örneğinde olduğu gibi özel sektör eliyle 5 emsal de verseniz sorunlar çözünmeyebiliyor. Bu iş rant haline geldiyse 'aman dikkat' demek lazım. Evinin tekrar aynı yerde yapılması söz konusu olursa vatandaş da razı olur buna. Bu iş bire iki daire, hatta üç daire ile olacak şey değil. En azından kendi güvenli olmayan evinin yerine yenisinin yapılacağını bilmeli vatandaş. Dönüşümle oluşacak değer artışı da vatandaşın kazancı olacaktır. Biz böyle düşünüyoruz.

KONUT BANKASI OLSUN
Bilhassa dönüşümle alakalı banka fikri doğru olabilir. Vatandaşa belki bu yolla faizsiz kredi verilmesi gündeme gelebilir. Ancak benim bildiğim bir konu değil bu. Ancak faiz konusunun hakikaten üzerine gidilmeldir. Çünkü oranlar çok yüksek.

KÂRI DÜŞÜREN DARA DÜŞMEZ
Diğer şirketlere ben her zaman çağrı yapıyorum, kâr oranlarını düşürsünler diye. Bu zamanda kârından fedakârlık yapanlar korkmasınlar dara düşmezler. Biz, işte son Pendik projemizde sıfır kârla çalışıyoruz. Maliyetine veriyoruz. 284 bin liradan daire satıyoruz. Buranın inşaat maliyeti, arsa payı dahil 284 bin liraya daire satıyoruz. Sosyal konut adı altında daha ucuza inşaat yapmak için çabalıyoruz. Silivri'de 200 bin liranın altında daire satma fikrimiz de bundan kaynaklanıyor.

YATAY MİMARI HERKESE FAYDALI
Yatay mimari konusu bütün ilgililerin gündeminde artık. Belediyelerin gündeminde, bakanlığın gündeminde, devletin gündeminde, vatandaşlar buna zaten hazır halde. Yatay mimari daha insani boyutlarda düşünmeyi sağhyor. Şehre de daha fazla yakışıyor. Dikey mimari olmaz mı olur. Belli bir bölgede olabilir. Bu dünyanın her yerinde var. Bu işin iyi taksim edümesi gerekiyor. Önümüzdeki dönemde İstanbul'un yenilenebilecek konut sayısı 800 bin civarında. Bunun büyük bir kısmı önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde halledilir diye düşünüyorum. Bu da şehir için önemli bir ekonomik katkıdır. İstanbul'un yenilenmesi üe İstanbul'un değeri artacaktır. Onun formülleri de var. Hem Belediye Başkanımız hem de Cumhurbaşkanımız bu konuda çok ciddi gayret sarf ediyorlar. Bu yönde talimatları var. Onun için hem Kiptaş olsun hem Toki olsun, hem Emlak Konut olsun İstanbul'da ciddi çabşmalar yapılacaktır. Zaten İstanbul'da halledildi mi Türkiye'de halledilmiş olacak. Türkiye'nin birçok noktasında, bildiğim kadarıyla İzmir'de sıkıntı var. İzmir'de Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da olduğu gibi bu işin içinde değil. Ancak İstanbul ciddi bir mesafe alacak bu konuda. 

Yeni Akit Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181