İsmet Yıldırım 'Türk inşaat sektörü dünyayla rekabet ediyor'!
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Türk inşaat sektörünün dünyayla rekabet edebilecek sektörlerin başında geldiğini söyledi. Bu kapsamda MIPIM Fuarı'nın büyük önem taşıdığının altını çizen Yıldırım, "Bu tür fuarlarda çok etkin bir şekilde yer aldığımız takdirde pazarlama ve yeni projelere imza atma konusunda fırsatlar yakalayabiliriz" dedi. Müşteri portföyü hakkında da bilgi veren Yıldırım, Ortadoğu ülkelerinden büyük ilgi gördüklerini söyledi. Yıldırım, "Bu ülkelerin vatandaşları Türkiye'yi yabancı bir ülke olarak görmüyor. Onlara göre Türkiye, kalkınmış bir Müslüman ülke. Bu da onlar için bir övünç kaynağı. Ülkemizin yeme-içme-gezme-alışveriş ve eğlenme alışkanlıkları da onlar için cazip. Ayrıca Avrupa'da alacağı bir gayrimenkul yerine aynı parayla burada iki daire alabiliyor" diye konuştu. Bugünlerde sektörün geçici bir durgunluk yaşadığını aktaran Yıldırım, 16 Nisan referandumundan sonra eski canlılığına kavuşacağını kaydetti.

HER GRUBA HİTAP EDİYOR
KİPTAŞ'ın Vaditepe projesiyle ilgili bilgiler de veren Yıldırım, şunları anlattı: "Bu proje Bahçeşehir bölgesinde yapılan projelerle mukayese edildiğinde birçok farkla öne çıkıyor. Proje öncelikle bulunduğu mevkii itibarıyla emsal projelere göre bir adım önde bulunuyor. Bahçeşehir'e hakim bir tepeden bakan bu projemiz sakinlerine panoramik bir görüntü kazandırıyor. Ayrıca proje çevrepeyzaj ve genel konseptiyle geniş bir halk kitlesine hitap ediyor. Emsal projelere diğer bir üstünlüğü ise proje kapsamında yaptığımız sosyal ve spor tesisleri. Ayrıca Vaditepe projemiz üst segment özelliklerine rağmen fiyatıyla orta gelir grubuna hitap etmesi yönünden önemli. Bundan dolayı 4 bin civarındaki konutu bir seferde satışa arzetmekten çekinmedik. Malum olduğu üzere bizim sektörde bu kadar konut bir seferde halka arz edilmez. Bu da bizim diğer bir farklılığımız."

YABANCIDA GÜVEN DUYGUSU ÖNEMLİ
Projelerinin yerli yabancı müşterilerden büyük bir ilgi gördüğünü aktaran Yıldırım, özellikle yabancılar için güven esasının öncelik olduğunu kaydetti. Yıldırım, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olmamız onları güven konusunda ziyadesiyle tatmin ediyor. Böyle olunca, yabancı müşterinin fiyatta, kalitede ve zamanında konutun teslim edileceğine dair inancı pekişiyor. Yani aldanmayacağına kanaat getiriyor. Ayrıca yabancı müşteri, bitirdiğimiz projelerde gözlem yapıyor ve neticesinde bizden alacağı konutun hem oturum hem de yatırım için uygun olduğunu görüyor. Bundan dolayı da bizi tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181