'İstanbul'da riskli binaların 4'te 1'i yıkıldı!'
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla İstanbul'da Afet Yönetim Merkezi'nde 'İstanbul Afete Hazırlık Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile çok sayıda kurum ve kuruluşlardan temsilcinin yer aldığı toplantıda konuşan Akdoğan, şunları söyledi: "İstanbul sıradan bir şehir değil, Türkiye'nin hayat daman. İstanbul sarsılırsa Türkiye sarsılır. Bugüne kadar İstanbul'da tespit edilen riskli binalardan 11 bin 349'u yıkıldı. Eğer biz yıkmazsak deprem yıkacak ve insanlarımız altında kalacak. Bu konuda çok kararlı bir tavır takınmak gerekiyor. Bu yıkılan binalar 4'te biridir. Bu açıdan kentsel dönüşüm çok önemli. İstanbul'da 40 ayrı alanda kentsel dönüşüm çalışmaları başlamış durumda. İstanbul'da okulların ve sağlık tesislerinin de olduğu 296 kurum binamızı yeniden yaparken, 960 kurum binamızı da güçlendirdik. Bunların dışında 5 tüneli, 163 köprüyü, 45 viyadüğü, 2 asma köprüyü, güçlendirme çalışmalarını gerçekleştirdik. Yine İstanbul'da 1 milyon 180 bin 232, Türkiye genelinde ise 5 milyon 64 bin kişiye eğitim verdik."

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181