İstanbul'da yatırımcısına kazandıracak 5 bölge!
Önceki yıl yüzde 5 civarında büyüyen gayrimenkul sektörü, 2015 yılında büyümesini sürdürdü ve milyarlık bütçelerle dev ihalelere giren sektör oyuncuları kadar küçük yatırımları da umutlandırdı. Önceliği başını sokabilecek bir ev alma hayalinde olan vatandaşlar, emlakın gelecekte altın gibi daha da değer kazanacağı yönünde hem fikir. Emlakta doğru ve kazançlı alışverişin yolu nereden geçiyor, alım satımlarda nelere dikkat edilmeli, İstanbul'da en fazla kazandıracak bölgeler nereler? İşte sizlerin de merak ettiği sorular ve cevaplarım...

Gayrimenkulde hangi dönemler alım zamanı değildir?
Mevsim döngüleri, gayrimenkul dünyası için genellikle fiyatların güncellendigi dönemlerdir. Tabi ki artık eskisi gibi değişiklikler olmuyor çünkü arzın da rekabetin de yoğun olduğu bölgelerde firmalar, ellerindeki stokları eritmek için çok büyük kampanyalar yapıyor. Ama genelleme yaparak söylemek gerekirse yeni yıl başlangıcı gibi dönemler yılsonu kampanyalarının sona erdiği dönemler olduğu için fiyatlar olağan seviyelerinden daha fazla olur.

Lansman öncesi ön talep toplama süreçlerini takip ederek konut satın almak isteyenler hangi fırsatları beraberinde yakalayabiliyor?
Bu dönemleri yakalayan müşteriler, öncelikle fiyatta büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca projenin prim yapan konumlu bağımsız bölümlerini elde ediyor.

Lansmanlarda gündeme gelen projeye dönük prim yönlü değerlendirmeleri doğru buluyor musunuz?
Bu tarz alımlar alıcıya büyük avantaj sağlıyor elbette. Ancak öncelikle doğru projeye yatırım yapılması, konum, süreç, avantaj ve dezavantajları, alternatifleri gibi tüm detaylarıyla incelenmesi, özellikle de son dönemdeki gelişmeler nedeniyle firmanın künyesine dikkat edilmesi gerekir.

İstanbul dışından mülk sahibi olmak isteyen ve nakidi bulunanlar bu dönemde arsa mı, konut mu yoksa ticari alan mı satın almalı?
İstanbul dışı yatırımlarda arsa en önemli yatırım aracıdır. Ancak elbette kısa vadede prim yapacak, özellikle köprü ve karayollarının bağlanacağı noktalarda yapılacak arsa yatırımlarında pek çok bölge için istimlak gibi riskleri söz konusu olduğu için mutlaka bir gayrimenanı ile hareket edilmesini tavsiye ediyorum

İstanbul içinden mülk satın almadan önce ilk 5 kural ne olmalı?
- Hangi amaçla mülk alımı yapıldığına bakılmalı. (Yatırım mı, ikamet mi, ticari mi, al-sat mı?)
- Nasıl bir alım süreci planlanıyor? (Peşin mi kredili mi?)
- Hedef olarak belirlenen bölgeyi seçme nedenleri ve gayrimenkulun sahip olduğu özelliklerin bölgedeki gideri. -Bölgenin genel itibarıyla mevcut du'rumu ve gelecekteki potansiyeli nedir?
- Ne kadar sürede kendini amorte eder? (Kira geliri ile orantılanmatı)

Avrupa'da Beylikdüzü Anadolu'da Pendik
İkinci el piyasasında İstanbul'un hangi semtlerinde konut arzı yüksek?

Avrupa Yakası için Beylikdüzü, Halkalı, Esenyurt; Anadolu Yakas. için Pendik (özellikle Kaynarca, Güzelyalı gibi B grubu bölgeleri) ve Sancaktepe (Sarıgazi - Şamandıra hattı)

Kısa zamanda kâr elde edeceği düşüncesiyle konut satın alanların sıklıkla düştükleri belli başlı hatalar neler?
Gayrimenkul uzman, ile çalışmadan, sadece kişisel öngorülerle yapılan yatırımlar, en çok kazanç sağlayacaklan sektörde maaesef zarar ettikleri yatrımlar haline de dönüşebilir. Bu nedenle mutlaka bir uzman desteği ile hareket etmeleri, bölge seçiminden o bol qe içindeki lokasyona ve emlak türü seçimine, kredılendırme aşamasına kadar uzmanla hareket etmelerini tavsiye ediyoruz.

Gayrimenkul sektörü yüzde 8-10 büyüyecek
'Sektör zorlu bir döneme girdi' iddiası doğru mu?

Gayrimenkul sektörü 2013,2014ve 2015'i zirvede kapattı. Hafif dalgalanmalar her ekonominin doğal sonucudur. Ne vergilerdeki artjş ne de farklı gelişmeler gayrimenkul sektöründe duraganl.ga neden olmakta hatta bilakis alım gücünü tetiklemekted, Devletin sektörü desteklemeye devam etme nedeni de ekonomiyi, sektörümüzün ateşlemesidir. Önümüzdeki dönemde sektörün yüzde 8-10 büyüyeceğini öngörüyorum.

İstanbul için gelecek vaat eden 5 bölge ile yatırımcının sabırlı olması gereken 5 bölgeyi sıralar mısınız?
-Başakşehir- Kayaşehir- Bahçeşehir - Kartal - Halkalı - Arnavutköy (Tayakadın, Haraççı mevkileri) 

Güneş Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181