"İstanbul dışına ilgi arttı"!
Konut sektörünün önde gelen şirketleri, 10 milyar dolarlık yabancı satışı için iş birliği çağnsında bulundu. Yürütülecek çalışmalarında İstanbsul dışında Bursa ve Yalova'daki cazip yatınm olanakları da tanıtılacak. 

Körfez ülkelerindeki potansiyel yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için markalı projeleriyle fuarlara katılan gayrimenkul şirketleri hükümetten ortak tanıtım stratejisi oluşturulması talebinde bulundu. Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape 2017 fuarında yer alan ARTAŞ İnşaat, girmeli. Özellikle Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın katılımıyla oluşacak bir platform,Türkiye'yi rakipleri karşısında daha güçlü kılacaktır. Ayrıca sektörün geleceği üç beş TahincioğluGaranti Koza, Akzirve ve CAT-HAY'in üst düzey yöneticileri, konutta 10 milyar dolarlık yabancı satışı için Emlak Konut GYO başta olmak üzere sektörün güçlü temsilcilerinin bir araya gelip Türkiye'nin imajını daha kuvvetli yansıtacak girişimlerde bulunulmasını talep etti.

TÜRKİYE YATIRIM ÜLKESİ
Bölge ülkeleriyle ticari ilişkilerin kuvveti meşinde inşaatın önemli rol üstlendiğine dikkat çeken DEİKTürk-Bahreyn İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barınan, Türkiye'nin yeniden yatırım ülkesi olduğu mesajının kuvvetli bir şekilde verilmesi gerektiğini belirterek, "Bu noktada sadece DEİK, GYODER, KONUT-DER gibi STK'lar değil, bakanlıklar da devreye daha güçlü hale gelir. Emlak Konut GYO'nun bu konudaki gayretleri desteklenmelidir' çağrısında bulundu.

İSTANBUL DIŞINA İLGİ ARTTI
Gayrimenkul yatırımlarında yabancıların payını artırmanın yolunun artık İstanbul dışı lokasyonlara odaklanmaktan geçtiğini söyleyen Barman,'İstanbul sektör yatırımlarının amiral gemisi olarak yatırımcı gözüyle eskiye nazaran yeterince doyuma ulaştı. Mega projelerle Anadolu ile bağlarını kuvvetlendiren İstanbul'dan sonra şimdi sıra başta Güney Marmara olmak üzere Anadolu'daki büyük illerde. Bursa ve Yalova'ya yapılacak her yatırım, yatırımcılarına bir değer olarak dönecektir" diye konuştu. Barman, yabancı sermayedarları bölgeye çekmek için önümüzdeki aylarda önemli işbirliklerinin gerçekleşeceğini de kaydetti.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181