İstanbul'un yeni havalimanı arsa fiyatlarını uçurdu!
Tarihinin en büyük yatırımlarından olan İstanbul Yeni Havalimanı (Üçüncü havalimanı) projesinin ilk etabının 2018 yılında hizmete açılması hedefleniyor. Karadeniz sarıiline Terkos gölüne yakın Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında 7700 hektar alanlık Akpınar ve Yeniköy köyleri arasındaki havaalanıyla değerlenecek bölgeye ilgi yüksek.

KONUT DEĞİL ARSA
Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol "Proje konuşulmaya başlanmadan önce bölgede metrekaresi 80 TL'den alıcı bulan arsa fiyatları bugün 250-300 TL'ye çıktı. Yatırımcılar, bölgede konuttan çok arsalarla ilgileniyor. Çatalca da fiyatlar artışta. Metrekare fiyatları 1.500 TL civarında seyrederken şuan 2 bin TL'ye kadar yükseldi" dedi.

4 MİLYON KİŞİLİK GÖÇ
Üçüncü havalimanı projesi çevresinin tapuda şu an tarla olarak geçtiğine dikkat çeken Emre Erol, "İmar izinlerinin alınması beklenen 325 bin dönümlük arazi üzerine kurulacak yeni şehirlere 4 milyon kişinin ikamet etmesi bekleniyor. Suudi Arabistan, Lübnan, Katar ve Kuveyt'ten gelen yatırımcılar da bölgeyle ilgileniyor" dedi.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181