İşte 1 yıl ödemesiz bayram kampanyalı konut projeleri!
Gayrimenkul sektörü Kurban Bayramı sonrasında 3. büyük konut seferberliğine hazırlanırken, birçok firma 10 günlük bayram tatilini değerlendirmek için kampanyalarını erkenden devreye soktu. 

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ağustos 2016’da hem ekonomiyi hem de konut satışlarını canlandırmak için düşük faizli ve 120 ay vadeli seferberlik başlatan gayrimenkul sektörü, ardından Şubat ayında 240 ay vadeli kampanyaya başlamıştı. Bu yıl da Kurban Bayramı sonrasında Eylül ayında düşük taksitli ya da taksitlerin Ocak 2019’a erteleneceği bir kampanya hazırlığı yapılıyor. Bu kampanya Emlak Konut GYO çatısı altında düzenlenmeyecek ancak şirket yüklenicilerine destek vereceğini açıkladı. 

Bazı konut üreticileri de erken davranarak Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımlı yürüttükleri işlerin haricindeki projelerinde taksit ertelemeli kampanyalarını devreye aldı. Ertelemeli kampanyayı devreye alanlar Teknik Yapı, Ortadoğu Grup ve Özbostan İnşaat oldu. 
 
Faiz oranı yüzde 0.75
Teknik Yapı, 1 yıl taksit ertelemeli kampanyasına bayram öncesinde başladı. Teknik Yapı, Kartal’da adalar manzarası sunan ‘Deluxia Park Residence’ projesinde başlattığı kampanyada, üç ayrı avantajı bir arada sunuyor. Şirket, Eylül sonuna kadar sürecek bayram kampanyası ile peşinat, faiz ve taksit erteleme gibi üç ayrı ödeme avantajı sağlıyor. 1 yıl taksit ertelemeli seçenekte yüzde 20 peşinat yeterli oluyor. Kullanılacak yüzde 80 oranındaki banka kredisinin faizi Teknik Yapı’nın desteği ile artan konut kredisi faiz oranlarına rağmen yüzde 0.75’e indirildi. Buna ek olarak Teknik Yapı ve bankalar arasında gerçekleştirilen özel anlaşmaya bağlı olarak taksit ödemeleri 1 yıl sonra başlayacak. Sınırlı sayıda daireler için geçerli olacak kampanya bir ay sürecek. 

Kampanyada farklı ödeme seçenekleri isteyenler için de alternatif ödeme planları yer alıyor. Bu kapsamda düşük peşinatla daire sahibi olmak isteyenlere yüzde 5 peşinat ile 120 ay yüzde 0.65 faiz oranı sunuluyor. Faiz ödemek istemeyenler için yüzde 25 peşinat ile 60 ay sıfır faiz gibi ödeme planları da kampanya kapsamında yer alıyor. Peşin alımlarda liste fiyatına yüzde 15 iskonto uygulanıyor. 
 
Nefes aldırıyoruz
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı ve Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, bayram sonrasında başlayacak kampanyayı firmaların kendi bünyelerinde gerçekleştirdiğinin altını çizerek, “Sadece Emlak Konut projelerinde değil diğer projelerimizde de farklı modellerle kampanyalarımızı duyuruyoruz. Amacımız tüketicinin 1 yıl nefes alması” dedi. Durbakayım, 20-25 bin konutun taksit ertelemeli modelle satışta olacağını belirtti.
 
Ödemeler 2018’de 
Tüm daireleri deniz gören Manzara 7 24 projesinden bayrama kadar ev sahibi olanlar, ödemeye 2018’de başlıyor. Satıştaki son daireler için geçerli kampanya kapsamında, peşin alımlarda indirimlerin yanı sıra her bütçeye göre de alternatifli ödeme planı ve vade seçenekleri sunuluyor. Özbostan İnşaat tarafından Pendik’te hayata geçirilen Manzara 7 24, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen karşısında yer alıyor. Manzara 7 24, yeni metro istasyonuna 250 metre, D-100 karayoluna 500 metre, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 2.5 kilometre mesafede konumlanıyor. 
 
12 ay boyunca taksit yok
Ortadoğu Grup, hayata geçirdiği Resim İstanbul, Yeni Nesil Eyüp ve Mod İstanbul projelerinde başlattığı kampanyalarla Kurban Bayramı sonuna kadar ev alanlara ödeme avantajları sunuyor. Sancaktepe’de hayata geçirilen Resim İstanbul’da dairelerin liste fiyatından yüzde 10 indirim uygulanıyor, sadece yüzde 10 peşinat veriliyor. Ayrıca 12 ay boyunca başka bir ödeme yok. Resim İstanbul’da daire fiyatları 350 bin liradan başlıyor. Yeni Nesil Eyüp’te ise yüzde 15 indirim avantajıyla, sadece yüzde 5 peşinat vererek 120 aya varan vade seçenekleri ile ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Kağıthane’de hayata geçirilen Mod İstanbul projesinde de dairelerin liste fiyatından yüzde 10 indirim yapılarak, sadece yüzde 10 peşinatla, teslime kadar başka ödeme yapmadan daire sahibi olma imkanı sağlanıyor. 

Meltem Kara / Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181