İşte "Anadolu Yakası Ofis Piyasası Değerlendirmesi" raporu!
Anadolu Yakasına 2000 yılından beri daha ekonomik olması ve elverişli arsa arzının bulunması nedeniyle talebin arttığım dile getiren Güler, son yıllarda hızlanan ulaşım çalışmalarıyla gayrimenkul piyasasının en önemli etkenlerinden olan erişilebilirliğin artmasının Anadolu Yakasının değerini hızlı bir ivmeyle artırdığım ve Avrupa Yakası ile yarışır duruma getirdiğini söyledi.

Güler, "Anadolu Yakası, Marmaray, 3 Katlı Boğaz Geçiş Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, Fikirtepe ve Kartal gibi bölgesel kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi üst ölçekli altyapı ve gayrimenkul projeleri, gayrimenkul piyasasını doğrudan etkilemiş ve gayrimenkul piyasası içinde önemli yeri olan ofis sektörüne de büyük katkı sağlamıştır" dedi. Birçok uluslararası firmanın bölgesel operasyon merkezini İstanbul'a taşıma kararının üst segment ofis ihtiyacım artırdığım ifade eden Güler, bu durumun da geniş metrekareli ofislere ihtiyacı artırdığım ve çok sayıda projeyi tetiklediğini, lokasyon trendlerinin de değişim yaşamasına neden olduğunu aktardı.

İstanbul geneline bakıldığında ofis alanlarının belirli bölgelerde toplandığının görüldüğünü ifade eden Güler, Anadolu Yakasında Kozyatağı, Altunizade, Kavacık ve Ümraniye bölgelerinin yanı sıra son zamanlarda hızla gelişen Ataşehir ile Maltepe-Kartal aksının ön plana çıktığım söyledi. Güler, prestijli projelerin yer aldığı ve tamamen üst gelir grubuna hitap eden A+ ofislerin bulunduğu Ataşehir ve Ümraniye'de yer alan projelerde kira değerlerinin metrekare bazında ortalama 14 dolar ila 25 dolar arasında değiştiğini bildirdi. Güler, henüz inşaat aşamasında olan ve 2016 sonunda açılması planlanan Üsküdar-Çekmeköy Metro hattının hizmete girmesiyle Ümraniye ve Altunizade bölgelerinin daha da canlanacağım söyledi.

Gazette 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181