İşte Dünyanın en çok emlak yatırımı çeken şehirleri!
Dünyanın en çok emlak yatırımı çeken şehirleri açıklandı. Listenin tepesinde New York var. En çok dikkat çeken ise, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmaya hazırlandığı(Brexit) bir dönemde Londra'nın ciddi kan kaybına uğramış olması.

Dünyada en çok emlak yatırımı çeken şehirler belli oldu. Amerikalı bir danışmanlık şirketinin raporuna göre, en fazla uluslararası yatırımı, yedi yıl sonra ilk kez Londra'yı geride bırakan New York çekti. Uluslararası sermaye, bu yılın haziran ayına kadarki 12 aylık dönemde New York'a 24 milyar 890 milyon dolar yatırım yaptı. Londra ise aynı dönemde 24 milyar 880 milyon dolar yatırım çekti. Sıralamada Paris üçüncü, Los Angeles dördüncü, Amsterdam ise beşinci sırada yer aldı. Raporda en çok dikkat çeken nokta, Londra'nın yaşadığı kan kaybı oldu.

Londra'ya yapılan yatırımlar bir yılda 14 buçuk milyar dolar birden azalırken, New York'a yapılan yatırımlarda 9 milyar dolar artış yaşandı. Bu, New York'un, İngiltere'nin AB'den çıkış sürecinden en karlı çıkan şehir olduğunu gösteriyor.

Raporda kendi ülkeleri dışında en çok yatırım yapan milletler de açıklandı. En çok yatırım yapanlar sıralamasında Amerikalılar 51 milyar dolarla birinci, Çinliler ise 16 milyar 800 milyon dolarla ikinci sırada. Son 12 ayda uluslararası çapta yapılan tüm emlak yatırımlarının genelinde ise düşüş var. Küresel ekonomiye ilişkin belirsizliğin artmasıyla, toplam yatırımlar son 7 yılda ilk kez düşerek 920 milyar dolara geriledi.

Ntv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181