İşte İstanbul'un gayrimenkulde gözde semtleri!
İstanbul son yıllarda gayrimenkul sektöründe önemli gelişmelere şahit oluyor. Pek çok bölgede inşaat ve konut projelerinin yoğun bir şekilde devam etmesi şehirdeki gayrimenkul sektörünün de popülerliğini artırmasına yardımcı oluyor. Arsa ve konut metrekare fiyatlarının hızla artmasına özellikle şehirde yeni gelişen bölgelerde daha sık rastlanıyor.

İstanbul'da yeni gelişen bölgelerde özellikle markalı konut projelerindeki artış bölgenin kalkınmasına ve konut fiyatlarının artmasına zemin hazırlıyor. Yatırımcıların sıklıkla ziyaret ettiği bölgeler arasında Arnavutköy, Şile, Beykoz, Başakşehir, Tuzla ve Kartal dikkat çekiyor.

Arnavutköy özellikle üçüncü köprü bağlantı yolları ve üçüncü havalimanına olan yakınlığı ile son aylarda en fazla değerlenen bölgelerin başında geliyor. Bölge konut fiyatlarının yanında arsa metrekare fiyatlarında da hızlı bir artışa şahit oluyor.

Tuzla ve Pendik çevresi ise hem havaalanına yakın olması hem de yeni yapılması planlanan şehir içi metro ve Havaray çalışmaları ile gelişimin net olarak gözlendiği bölgelerden biri oluyor. Havaray çalışmalarının bitmesi ile bölgedeki konut fiyatlarının da önemli ölçüde artması bekleniyor.

Son beş yılda yatırımcıların ilgisini çeken bir başka bölge ise Şile. Şile'de doğal güzellikler ve ormanlar bölgeye prestij sağlarken, yeni yapılan konut projeleri ile bölgenin daha cazip bir hale getirilmesi planlanıyor. Artan nüfusuna rağmen hala doğal güzelliğini korumayı başaran Şile, son yıllarda yatırımcılara kazandıran bölgelerden biri oluyor.

Üçüncü köprü bağlantı yolları, Üsküdar ve Beykoz'dan geçmesi planlanan metro hattı projesi ile Beykoz son yıllarda gayrimenkul sektörünün yeniden canlandığı bölgelerden biri oldu. Beykoz markalı residence ve konut projelerinde de tercih edilen ilçelerin başında geliyor.

Başakşehir ise İstanbul'un en ilgi çekici merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Her geçen gün artan konut projeleri ve ulaşım imkanlarının çoğalması ile Başakşehir İstanbul'da en hızla büyüyen ilçelerden biri haline gelmeyi başarıyor. Şehrin en çok kazandıran bölgelerinden biri olan Başakşehir, ticari konut yapıları ile de yatırımcıların gözdesi oluyor.

Kartal değişen yapısı ve kentsel dönüşüm projelerinin artması ile gayrimenkul sektöründe dikkat çeken bir artışa sahne oluyor. Metro projelerinin hayata geçirilmesi ve tamamlanan önemli konut projeleri ilçenin gayrimenkul sektöründe dev adımlar atmasına olanak tanıyor.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181