İşte İstanbul'un kentsel dönüşüm projelerinden örnekler!
2012 yılında Esenler'de başlatılan yıkımın ardından İstanbul'da hızlanan dönüşüm takviminde bu yıl Avcılar, Beyoğlu, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Maltepe, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Bağcılar, Kağıthane ve Zeytinburnu öne çıkacak.

19 ilçede 48 alanın riskli ilan edildiği İstanbul adeta kentsel dönüşüm şantiyesine dönüştü. TOKİ, bunlardan 13'ünde 15 bin konutun dönüşümünde rol alacak. Şirketler ise hak sahipleriyle anlaşarak dönüşüm sürecinde rol oynuyor. İşte bu alanda son aylarda öne çıkan projeler;

-Gaziosmanpaşa'nın (GOP) kentsel dönüşümdeki örnek projelerinden "GOP Plevne'nin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla atıldı. By Oktayöz İnşaat, Reyhan İnşaat ve Bahaş Holding ortaklığında inşa edilecek projenin bölgedeki değişimin sembolü olması bekleniyor.

-TOKİ, İstanbul Gaziosmanpaşa'nın, Sarıgöl ve Yenidoğan Mahallelerinde yeni konutlar inşa edecek.

-İstanbul'un en hızlı gelişen ve yüksek yatırım değeri taşıyan bölgelerinden Kağıthane'de Yamaç Yapı tarafından hayata geçirilen İstova' projesinin temelleri düzenlenen törenle atıldı. 24 ayda teslim edilmesi planlanan proje, toplam 600 bağımsız birimden oluşuyor.

-Fuzul Yapının 15 Temmuz 2016'da TOKİ'nin hasılat paylaşımlı ihalesinden doğacak olan Avrasya projesi de GOP'un modern yüzü olacak. 600 civarında konutun yer alacağı proje mayısın ilk yarısında satışa çıkacak.

-Polat Holding imzasıyla inşa edilen Piyalepaşa İstanbul projesi; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan karma konsepti ile Beyoğlu'na yeniden hayat veriyor.

-Huzurlu İnşaat, Huzurlu Marmara Beylikdüzü projesinin ardından Güneşli'de kentsel dönüşüm projesine girdi. 292 konutluk Huzurlu Marmara Güneşli projesi için proje alanında yıkım başladı.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181