İşte İstanbul'un ulaşım projeleri ile değerlenecek bölgeleri!
İstanbul'da birbiri ardına hayata geçen ulaşım projeleri, gayrimenkulde hareketliliği de beraberinde getiriyor. Hem Avrupa hem de Anadolu yakasında gözlenen bu hareketlilik, konut ve ticari gayrimenkul projeleri üreten firmaları İstanbul'un yeni çekim merkezlerine yönlendiriyor. İstanbul'un yeni çekim merkezlerini mercek altına alan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Büyük İstanbul Tüneli'nin bağlantı noktası olan Bakırköy İncirli'nin Havaalanı metrosu ve metrobüs hattının da tam ortasında kaldığını belirterek bu bölgenin E-5'e açılan lokasyonuyla da önümüzdeki dönemin köklü merkezleri arasında en çok pirim yapacak noktalarından biri olduğunu söyledi.

'Kayaşehir'de ticari alanlar daha değerli'
Emlak hareketlerinin borsa hızıyla gerçekleştiği noktaların başında Kayaşehir'in geldiğini kaydeden Erilkun, 20 bin konutluk kapasitesiyle Başakşehir'in hemen arkasında yer alan Kayaşehir - Sultangazi - Arnavutköy bağlantı yolunun başında inşa edilen Başakşehir Evleri ile başlayan gelişmenin, Seyranşehir projesinin hızlı teslimi Kayaşehir'de olduğu ile gözleri AVM'nin güzergaha çevirdiğini anlattı. Bunun yanı sıra inşası süren Evvel İstanbul, Adım İstanbul projeleriyle hareketlenen yeni havaalanı yolu üzerinde ayrıca Soyak Avrupa Konutları ve Kayaşehir Tahincioğlu projeleri gibi projelerin yer aldığını da kaydeden Erilkun, "Soyak'ın projeyi bir yıl gibi çok kısa bir sürede tamamen teslim edeceğini açıklaması bölgeyi yeniden ilgi dağı haline getirdi" dedi. Kayaşehir'in ticari alanlarının konuttan çok daha değerli olduğuna dikkat çeken Erilkun, bölgede az sayıda ticari alan bulunduğunu ve 17'inci bölgede yapılacak olan Arnavutköy bağlantı yolu kavşağı noktasında henüz bir ticari alan inşası bile başlamadığını söyledi. İnşa edilecek ticari bölgede yer alan dükkan sayısı da oldukça sınırlı olduğunu ifade eden Erilkun, bu sebeple Kayaşehir giriş dükkanlarının ve projelerin ön cephedeki ticari alanlarının büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Şehrin yeni nabız noktaları
Üçüncü köprü güzergahında en çok değerlenen bölgelerin ise Zekeriyaköy, Boyacıköy ve Uskumruköy olduğunu anlatan Hakan Erilkun, bu semtlerin artık bakir ve şehirden uzak görüntüsünü terk ederek şehrin yeni nabız noktaları haline geldiğini söyledi. Bölgenin toplu konut değil villa imarı olmasının da önemli bir özellik oluğunu anlatan Erilkun, bölgede villaların ortalama 280 metrekare büyüklüğünde olduğunu ve Zekeriyaköy çıkışının Maslak ve Sarıyer'e çok yakın olması nedeniyle arsa satış fiyatlarının yüksek olduğunu açıkladı. Bahçeşehir'de Ispartakule mevkiinin İstanbul'un en gözde ve A plus nitelikli toplu konut bölgelerinden biri oduğunu vurgulayan Hakan Erilkun, teslime hazırlanan 4 bin konutluk Vaditepe projesi ile bir kez daha değerlendiğini söyledi. Bahçeşehir'in asıl büyük evrimi 2017 ve 2018'de geçireceğini ileri süren Erilkun, "Çünkü Bahçeşehir girişindeki anayol, gişe çıkışındaki Ispartakule ile birleştirildi. Arada kalan geniş araziye birbiri ardına proje inşa edilecek" dedi. Erilkun'a göre, 2017 yılında bölgeye gelecek olan metro da fiyatları tam anlamıyla katlayacak.

Eski semtler daha da değerlenecek
Büyük İstanbul Tüneli'nin Avrupa Yakası'ndaki ana hatlarından biri olan Edirnekapı ve Topkapı'nın ise hem ticari emlakta hem de konutta oldukça değer kazandığını belirten Hakan Erilkun, TEM Otoyolu ve E-5 kesişiminin ana güzergahı olan bu iki köklü merkezde başlayan kentsel dönüşüm hareketlerinin de bölgenin değerine değer kattığına dikkat çekti. Bölgede yaşanan son büyük hareketliliğin de E-5 sınırında bulunan Kale Kilit Fabrikası'nın yerine inşa edilen Avrupa Konutları olduğunu hatırlatan Erilkun, projede fiyatların şimdiden tavan seviyede bulunduğunu, satışların neredeyse tamamlandığı 500 konutluk projede en düşük konut fiyatı 800.000 TL olduğunu söyledi. Anadolu Yakası'nda yer alan yeni çekim merkezlerinin Çekmeköy'ün geldiğini belirten Hakan Erilkun, bölgede proje yapılabilecek arsa - arazi üretiminin yok denecek kadar az olduğunu hatırlattı. Özellikle metro durağının bulunduğu ana güzergahta olan ve Madenler bölgesinde ikinci el konut fiyatlarının büyük artış gösterdiğini anlatan Erilkun, Madenler'de, 6 ay öncesinde 230 bin TL'ye satılan 100 metrekare büyüklüğünde bir konut, bugün 290 bin TL'den alıcı bulduğunu açıkladı.

'Ümraniye'de fiyatlar yüzde 25 artacak'
Anadolu Yakası'nda dikkat çeken diğer çekim merkezilerinin Şamandıra ve Sancaktepe olduğunu kaydeden Hakan Erilkun, Şile Yolu'na ve Çekmeköy'e bağlantılı olması nedeniyle büyük değer kazanan Şamandırada 1+1'lerde bile fiyatları 350 bin TL'ye çıktığını söyledi. Göztepe, Ünalan Mahallesi'nin de Büyük İstanbul Tüneli'nin geçiş güzergahında olması nedeniyle büyük önem kazanacak bölgeler arasında yer aldığını kaydeden Erilkun, Göztepe, Üsküdar ve Kadıköy'ün orta noktası olan bölgede metrekare birim fiyatları bir yılda yüzde 28 oranında artış göstererek 3 bin 778 TL'ye çıktığını belirtti. Ümraniye'nin gözde lokasyonlarından biri olan Küçüksu da Büyük İstanbul Tüneli'nin ana noktalarından biri olacağını ileri süren Erilkun, bu bölgede konut fiyatlarının metrekaresi 5 bin 500 TL'ye ulaştığını, on altı aydaki artış oranının ise yüzde 7'yi bulduğunu, bölgede tünel sonrasında fiyatların en az yüzde 25 değerleneceğini sözlerine ekledi.

Çekmeköy'ün yeni yıldızı Madenler Anadolu Yakası Üsküdar Küçüksu Fiyat r bölgesinde ikinci el konut fiyatlarında büyük artış. 6 ay öncesinde 230 bin TL'ye satılan 100 metrekare büyüklüğünde bir konut bugün 290 bin TL'den alıcı buluyor. Metrekare birim fiyatları bir yılda yüzde 2 ııuı Konut fiyatlarının metrekaresi 5 bin 500 TL. Son 6 aydaki artış oranı yüzde 7. Büyük İstanbul Tüneli'nden sonra fiyatlarda en az yüzde 25 artı bekleniyor. 1 +1 'lerde 350 bin TL'ye çıkan daire fiyatları satış rakamı anlamında rekora koşuyor. 

İndergi Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181