'İşte kentsel dönüşüm için ek finansman yöntemi'!
Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, ülkemizde yaşanan kentsel dönüşüm sürecinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek, akılcı ve paylaşımcı çözümleri tartışmak üzere istanbul'da toplandı. Konferansa konuşmacı olarak katılan yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis'in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümün sadece afetlere dayanıklı şehirler kurmak adına değil, enerjinin değerini bilen yeni şehirler kurmak için de güçlü ve iyi bir fırsat oluşturacağım söyledi. Emre Ilıcalı, "Yılda 3 milyar dolar enerji tasarrufu yapan bir şehri ortaya çıkarmak için, enerjinin değerini bilen, çevre dostu yapıları destekleyen bir çevreci şehircilik anlayışını ortaya koymalıyız" dedi.

İşte kentsel dönüşüm için ek finansman yöntemi
Kentleşme anlayışının temelinde, insanların hayat kalitesini artırmanın yattığını belirten Emre Ilıcalı konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: "Nüfusun hızla artışı ile birlikte yoğun kentleşme sonucu alan problemleri giderek artacaktır. Arazi kullanımı, taşıt kullanımı ve enerji ihtiyacını karşılamak için fosil yakıtların kullanılması hava kirliliğine yol açmaktadır. Yollar, evler, iş yerleri, alışveriş yerleri, kamusal alanlardan oluşan kentsel alanların karakteri o çevreyi olduğu kadar bölgede yaşayan insanların hayat kalitesini de etkilemektedir. Türkiye'de de kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığı günümüzde depreme dayanıklı yapılaşmanın yanında daha sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarınasahip, enerji verimliliğini ön planda tutan, ekoloji ve habitatı koruyan, çevreye yaptığı olumsuz etkilerin en aza indiği mahalle ve kentsel alanların tasarlanıp yapılması da büyük önem taşımaktadır. Zira yeni oluşacak bu kentlerde insanlar belki yüzlerce yıl yaşayacaktır.

Ayrıca ekonomik olarak, yeşil dönüşümün getireceği fayda hesaplandığında, sadece enerji verimliliğine yönelik yapılacak çalışmalar sonucunda, kentsel dönüşüm kapsamında tüm binaların uluslararası standartlarda enerji verimli olması durumunda senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufu elde edilebilir. Bu da Türkiye'nin yıllık cari açığının yaklaşık % 10'u civarında olup, kentsel dönüşüm süreci için bir ek finansman niteliğindedir. Ayrıca buna ek olarak yeşil bina ve kentlerde artan insan yaşam kalitesi ile ortaya çıkacak verimlilik ve üretkenlik hesaplandığında, yeşil dönüşümün önemi daha da iyi anlaşılacaktır."

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181