İşte sektörden Merkez Bankası faiz indirimi yorumları!
Ülkenin lokomotif sektörü inşaat olunca, Merkez Bankası'nın alacağı kararlara sektörün nasıl tepki vereceği de doğal olarak merak ediliyor.

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt:
 "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak"

Türkiye Merkez Bankası'nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Banka faizlerinin yüksek olması yatırımcıyı korkutuyor. İnsanlar kredileri ödeyememe kaygısına kapıldığı için konut kredisi almaktan çekiniyor. Faiz indiriminin konut sektörüne buyuk bir ivme kazandıracağını düşünüyorum'' dedi.

Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır:
Umutlarımızı koruyoruz

Merkez Bankası piyasaların beklentileri doğrultusunda faiz oranlarını aşağıya çekti. 0,50 puanlık indirim duşuk olmasına karşın geçen ay ve bu ay yapılan toplantıdan faiz indirim kararı çıkması indirimlerin devam edeceğini gösteriyor. Bu da sektörümüz açısından son derece olumlu bir gelişme. Birçok insan konut almak istiyor ancak konuta ulaşım ellerinde yeterli nakit olamayınca mümkün olmayabiliyordu. Faizlerin düşmesi ve bunun konut kredilerine yansımasıyla sektörde canlanma kaçınılmaz olur. Bu arada kabinenin yeni bakanlarının da sektörü yukarılara taşıyacak yeniliklere imza atacağını düşünüyoruz. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki belediyecilikten gelen bir isim olduğu için sektöre artı değerler katacaktır. Sayın Bakanımızdan öncelikli beklentimiz kensel donuşum çalışmalarına hız vermesi.

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar:
Sektörde ivme hızlanır

Merkez Bankası'nın faiz indirimi yerinde bir karar oldu. Konut almak isteyen kişilerin düşen faizle birlikte ertelediği talebi alıma dönüştürmesi açısından üst bandın 0,50 puan indirilmesi önemli. Faizler Bundan sonraki süreçte satışların devam etmesi için Merkez Bankası faiz indiriminin sürmesi ve düşen gösterge faizinin konut kredilerine net olarak yansıması gerekiyor.

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram:
"Sektörün önü, faiz indirimleriyle açılacak"

Türkiye Merkez Bankası'nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini yerinde bir hareket olarak değerlendiren Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, Türkiye'de inşaat sektöründe her şeyin tam olduğunu ancak tek eksiğin konut kredi faizlerinin yüksek olmasının sıkıntı yarattığını belirtti. Bu konuda atılan adımları konut sektörünü ileriye taşıyacağını ifade eden Bayram, "Sektörün onu açık" dedi.

Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli:
'İnşaat ruhsatları sevindirici'

"Vatandaşın ertelediği konut talebi nisan ayında duşuş gösterse de bugün açıklanan inşaat ruhsatları ve yapı kullanım izin belgelerindeki artış sektörde işlerin kotu gitmediğini ve olumlu tablonun korunduğunu gösteriyor. Öte yandan açıklanan yeni kabinede isimlerin belli olması ve ekonomi patronlarının vizyonunun geniş olması sektörümüz açısından son derece sevindirici. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanından beklentimiz ise önceliğine kentsel donuşumu alması."

Almalar, İskurt, Nergo Ortak Girişim Başkanı Hikmet Alma:
Mayıs ayından umutluyuz

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), beklendiği gibi faiz koridorunun üst bandını 0,50 puan indirdi. Politika faizine ise dokunmadı. Marjinal tonlama oranı yüzde 10'dan yüzde 9,50'ye indirildi. Geçen kurul toplantısında da faiz indirimine gidilmişti. Bu durum bizim açımızdan da konut almak isteyen vatandaş açısından da önemli. Faiz indirimlerinin biran önce konut kredilerine yansıması ve kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor. Faizler düştükçe konut alımı da artacaktır. Kabinedeki yeni ekonomi patronlarının da yapacakları yeni düzenlemelerle sektörü ileriye taşıyacağına inancım tam.

CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan:
"Yeni yatırımlar için faiz indirimleri düşük olmalı"

Yakın vadede faiz indiriminin konut kredisi faiz oranlarında da etkili olacağını söyleyen CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan, Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu, büyümek için yatırımlara ihtiyaç duyduğunu belirtti. İnan, yeni yatırımlar için faiz oranlarının duşuk olması gerektiğine dikkat çekti.

Yeliz YİRMİBEŞ/Sektörel Tanıtım İnşaat Malzeme Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181