İzmir emlak piyasası 2016 konut satışlarını değerlendirdi!
2015 yazında yaşanan seçim süreci ve siyasi belirsizlikten olumsuz etkilenen İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor. 2016 baharında Türkiye genelinde düşen satış grafiklerinin ardından, Binali Yıldırım'ın Başbakanlık görevine gelmesi, İzmir'de sektörün önde gelen isimleri tarafından olumlu karşılandı. Bu yazın, ertelenen talep nedeniyle satış açısından daha iyi geçeceğini söyleyen inşaat sektörü temsilcileri, umutlu olduklarını dile getirdi.

"BİNALİ YILDIRIM HÜKÜMETİ OLUMLU RÜZGAR ESTİRECEK
Müteahhitler Federasyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır: "Yazla birlikte İzmir'de önemli bir hareketlilik bekliyoruz. Binali Yıldırım'ın Başbakan olması ve icraatçı bir kabinenin kurulması, şimdiden piyasaları hareketlendirdi. Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ve Istanbul-lzmir Otoyolu ile her iki mesafenin de 3,5 saate inecek olması İzmir'e büyük bir ivme kazandırdı. Çok sayıda kurumsal firma merkezlerini İzmir'e taşıdı. Bu yaz Başkakan Yıldırım hükümetinin de etkisiyle, olumlu bir rüzgar eseceğini düşünüyoruz" •

Yücesoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy:
"İzmirli bir başbakanın olması İzmir açısından çok önemli. İzmirliler olarak, körfez geçiş projesini takip etmemiz ve marka kent olma yolunda projenin bitirilmesini sağlamak çok değerli. İzmirli bir başbakanın da bu projede İzmir'e büyük destek sağlayacağını ve katkı koyacağını düşünüyorum."

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı:
"Binali Yıldırım'ın Başbakan olması İzmirli yatırımcıları da pozitif etkileyecektir. Ekonomik gelişH meler İzmir'e olan göçü artıracak, göç ise konut satışlarını tetikleyecektir. Kente yeni yatırımcı ve yatırımlar gelecek. Ramazan ayından sonra konut satışları temmuz, ağustos aylarında geçen yıla oranla daha iyi bir performans sergileyecektir."

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer:
"Bizim bundan önceki yıllardan hareketle bugüne kadar edindiğim iz tecrübe haziran, temmuz ve ağustos aylarında konut satışlarında artış olduğu yönünde. İzmir'in otoban ve hızlı tren projeleriyle yurdun diğer bölgelerine bağlanması, kente ilgiyi daha da artırıyor. Bu yaz satışların geçtiğimiz yıla oranla artarak devam edeceği düşüncesindeyim."

BYY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yavuz:
"Binali Yıldırım'ın Başbakan olması İzmir'de gerçekleştirilecek altyapı ve üstyapı yatırımları için önemli bir gelişme. Izmir-lstanbul Otoyol ve Izmir-Ankara Hızlı Hızlı Tren bağlantıları da diğer olumlu gelişme. Ulaşım olanaklarının artmasıyla İzmir'de yaşayıp İstanbul'da çalışmayı tercih edenler olacak. Hafta sonu için İzmir ve civarına gelecek binlerce yeni aile de kent ekonomisini canlandıracak."

Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk:
"Bu yıl haziranda beklediğimiz canlılık nisan ayı gibi başladı ve bu canlılık haziran ayında tepe noktasına ulaşacaktır. Geçen yaz beklediğimizden daha iyi bir sezon geçirmiştik. Bu sene de yakın bir satış grafiği bekliyoruz."

DRC Grup Yönetim Kurulu Üyesi Caner Tan:
"İnşaat sektöründe mayıs, haziran ayları satış anlamında yüksek geçen dönemlerdir. İnsanların ihtiyaçları devam ettiği için Ramazan ayında çok düşme beklemiyorum. Ağustos ayından sonra eylül-aralık arası dönemlerde ise satışlar eski gücüne kavuşur."

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181