İzmir inşaat sektörü temsilcileri 'konut alımı hızlanacak' dedi!
Ekonominin lokomotifi durumundaki inşaat sektörü harekete geçmeye hazırlanırken, konut sahibi olmak isteyenler de sektörü yakın izlemede tutarak satın almalarını planlamaya çalışıyor. Referandumun ardından gözlerin ekonomiye çevrildiğini belirten İzmir'li inşaat sektörü temsilcileri, konut satışlarında artış yaşanacağı ve bu artışın da yaz aylarında devam edeceği konusunda görüş belirtti.

‘Düzenleme bekliyoruz’
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır: Bir süredir askıya alınan yatırımlar ve konut alımları da yeniden gündeme geldi. Bu durum inşaat sektörüne de olumlu yansıyacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptığımız görüşmemize istinaden uygulamada eksiklikleri tespit edilen kentsel dönüşüm konusunda daha hızlı hareket edilmesini sağlayacak düzenlemenin de önümüzdeki Mayıs ayında yürürlüğe gireceğini öğrenmemiz de bizi son derece mutlu etti. Kentsel dönüşüm ile kazanılacak yeni arsalarla birlikte, kentin ihtiyacı olan nitelikli konutların yapımı da hız kazanacaktır.

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı: Referandum Türkiye’nin önünde bir belirsizlikti. Sonuç hayır da çıksa, evet de çıksa bu belirsizlik ortadan kalkacaktı ve referandum sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ülkenin önündeki belirsizlik de kalkmış oldu. İnşaat sektörü büyümenin ülkemizde en yoğun görüldüğü sektör.

Elbette büyümenin inşaat yoğunluklu olması çok sağlıklı bir durum değil. Ancak ülkemizdeki yapıların yüzde 60-70’inin yeniden inşa edilmesi gerekliliği, sektörün en önemli büyüme nedenleri arasında. Yaz aylarının gelmesi zaten bekleyen talebin alıma geçmesini sağlayan bir etken ve referandum sürecinin bitimiyle de bu alımlar hızlanacak.

‘Dönüşüm önemli’
Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: Artık ülke olarak bizim önümüze bakmamız gerekiyor. İnşaat sektörü ülkemizin motor sektörlerinden biri ve birçok alt sektöre de kaynak sağlıyor. Bundan dolayı sektörün bekleme ve durgunlaşma gibi bir lüksü yok. Sektör büyümek zorunda. Ayrıca ülkemizdeki depreme dayanıksız yapı stoğunu bir an evvel kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıklı şekilde dönüştürmeliyiz. İzmir özelinden bakarsak, inşaat sektörünün burada diğer büyük şehirlere göre büyük bir avantajı bulunuyor. Bundan dolayı büyüme İzmir’de daha fazla olacaktır. Konut fiyatları kapsamında da artan döviz ve enflasyonun etkilerinin bir miktar fiyatlara yansıması kaçınılmaz. Önümüzdeki günlerde konut fiyatlarının artacağını görüyoruz. Buradan konut almak isteyen İzmirliler’e tavsiyem ellerini çabuk tutmaları.

DRC Grup Kurucu Ortağı Caner Tan: Gayrimenkul sektöründe konut alımları ocak ve şubat aylarında yavaşlamıştı; referandum sonrasında ise bir hareketlenme yaşanıyor. ÖTV, KDV indirimi ve faiz indirimlerinin aynı kalması da bu durumu olumlu etkiliyor. İvmenin yaz aylarında da devam edeceğini düşünüyorum. Nitelikli konut talebi arttıkça, inşaat sektörü de canlılığını sürdürecektir. Önemli olan doğru yerde, doğru projeyi, doğru hedef kitleye sunabilmektir. İzmir gerek insan yapısı, gerekse de sağladığı olanaklarla kaliteli göç alan bir şehir. Bu durum şehir dışından satışları da hızlandırıyor.

Egebeta Yönetim Kurulu Başkanı Gafur Alişer: Sanayi ve inşaat sektörü canlanacak. ABD’nin doları uluslararası piyasada ve ülkemizde düşürmeye yönelik tutumu gibi pek çok etkeni yanyana koyduğumuzda gelişmekte olan ülkelerin menfaatine yönelik adımlar atılacağını öngörüyorum.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181